Parking servis: Pokrećemo disciplinski postupak protiv Vasiljevića zbog incidenta

JKP “Parking servis”- Niš ne opravdava postupak zaposlenog Vasiljevića, i pored činjenice da se našao u situaciji u kojoj je bio izložen provokacijama i uvredama od strane prolaznika. Protiv Vasiljevića će biti pokrenut disciplinski postupak i on će biti adekvatno sankcionisan, nakon prikupljanja svih neophodnih informacija, saopštio je u pisanom odgvoru na pitanja, Igor Vojinović, portparol „Parking servisa“.

Incident koji je „ustalasao“ javnost, iz kamiona – pauka nije dobro snimljen prema navodima iz „Parking servisa“, a snimak koji je objavio UPPS može se videti u VIDEO materijalu.

pauk-vozilo

On je naveo da je još juče pred kraj radnog vremena poslao mejl u kome se ovo navodi, ali zbog greške u ukucavanju adrese nije stiglo u sanduče „Gradjanin.rs“.

Ne dovodimo u pitanje pravo građana da snimaju aktivnosti zaposlenih, ali pošto se u ovom slučaju radi o potpuno zakonitnom postupku uklanjanja vozila koje se nalazi u očiglednom prekršaju, verujemo da je reakcija u kojoj se panično pozivaju građani na opstrukciju, vređaju radnici, isprovocira napad, a kasnije zapomaže bez razloga, u najmanju ruku preterana. Na stranu što je na taj način, u postupku podizanja, koje predstavlja svakako rizičan posao, moglo da dođe do ugrožavanja bezbednosti svih prisutnih – kaže Vojinović

Bojan-Vasiljević1
Bojan Vasiljević, radnik „Parking servisa“ neposredno pre incidenta

U pisanom odgovoru se dalje navodi: Jedno od osnovnih pravila ponašanja zaposlenih u Parking servisu je da na provokacije, kojima su zbog prirode posla stalno izloženi, ne uzvraćaju i da se klone bilo kakvih sukoba verbalne ili fizičke prirode. Javnosti je poznato iz medija, da su kontrolori parkiranja i radnici na uklanjanju vozila više puta bili napadani i brutalno pretučeni od strane bahatih vozača. Njihova jedina krivica je bila ta što su radili svoj posao.

PS: Protesti UPSS osim uznemiravanja građana nemaju suštinski efekat

Što se tiče protesta UPSS, Parking servis nema ništa protiv akcija i izražavanja stava Udruženja građana, ali na način da one ne dovode do problema u obavljanju poverene komunalne delatnosti koja se oduvek obavljala u skladu sa Zakonom i samo na osnovu naloga nadležnih organa.

Takođe, smatramo da akcije poput praćenja “pauka”, trubljenja i snimanja rada zaposlenih, osim remećenja javnog reda i mira, uznemirenja građana i zaposlenih i ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, nemaju suštinskih efekata, naročito ako imamo u vidu da prema preduzeću, UPSS nije nikada direktno ispostavilo svoje zahteve, saopštio je Vojinović.

M.S.

3 Comments

  1. A vaš radnik štiti bezbednost tako što napada građanina? A za to mu je opravdanje i to što su ranije radnici PS navodno napadani i što su u centru pažnje i ogorčenja Nišlija. E, mnogo vam je jaka argumentacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *