Parkiranje u centru Niša postala prava „noćna mora“

Građanin Niša, M. Cvetković požalio nam se da ima veliki problem sa parkiranjem u samom centru grada kod zgrade Policijske uprave u Nišu odnosno popularnije u narodu kod SUP-a.

Igor-Novaković1
foto: M Cvetković

-Kao sto vam je možda poznato, policijska vozila su okupirala parking mesta u ulicama Nade Tomić, Svetozara Markovića, Karadžićevoj, Nikole Pašića. Policajci imaju rezervisano oko 100-nak parking mesta u ovim ulicama, pa i pored toga mnogobrojna slobodna parking mesta koriste besplatno ostavljajući policijske oznake ispod šofersajbne – piše ovaj građanin.

On kaže da od kako je krenula rekonstrukcija ulice Svetozara Markovića, postala je prava noćna mora da se bez problema ostavi automobil.

-Ono zašto vam se obraćam je velika bahatost, kako policije tako i naših lokalnih političkih predstavnika. Moje nezadovoljstvo je kulminiralo kada sam video naseg lokalnog odbornika i donedavnog direktora EPS, Igora Novakovića, kako parkira svoj preskupi džip na policijskom parking mestu u Svetozara Markovića. Pauk nije dosao da pokupi ovo vozilo, iako je ono naočigled svih stajalo na rezervisanom policijskom parking mestu, dok ja i moje komšije nismo bili u mogućnosti da se normalno uparkiramo satima, napisao je u pismu poslato na adresu desetak medija M.Cvetković.

Mi smo kontaktiirali Igora Novakovića koji kaže da je njegov automobil kod majstora već dvadesetak dana.

-Malo sam zatečen time, ali ja nemam potrebu da tu dolazim. Bio sam na Zlatiboru i udario sam malo auto i ne vozim možda i više od dvadesetak dana jer je auto na popravci – kaže Novaković. On je proverivši auto – kalendar dalje izjavio da se tog dana odazvao na poziv bivšeg načelnika Srđana Grekulovića.

-S obzirom na to da sam išao kod načelnika gde sam prihvatio neka izvinjenja za ranije učinjena dela prema meni, smatrao sam da imam pravo da se tu parkiram. Svakako da vodim računa u saobraćaju da nikome ne zauzmem mesto. Što se tiče „Parking servisa“, ja iskreno ne želim da koristim njihove usluge jer oni protiv – zakonito naplaćuju parking i ja to odavno pričam. I dalje ću prema njima da budem „bahat“, ali neću da ugrozim ničiji prostor pa ni građaninov, onog koji se javio medijima. Inače, ja se bavim privatnim biznisom, imam još prihoda tako da sam vozio mnogo skuplje automobile nekada – saopštio je Novaković.

Bilo ovo ovako ili onako, zaista ostaje krupan problem parkinga u samom centru grada koji je trebalo da se reši nadzemnom garažom na parkingu iza Narodnog pozorišta još u vreme dok je gradonačelnik bio Zoran Živković, ali to se do danas nije dogodilo.

Gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *