Pasipoljanci: Kupcu nećemo dozvoliti da se useli u kuću – sakupljamo novac da je otkupimo

Meštani Pasi Poljane neće dozvoliti kupcu kuće Panajotovih da se useli u nju, kao ni trećem licu da je koristi, ali zato nude rešenje! – rezime je današnjeg neformalnog skupa ljudi iz ovog naselja. Oni su odlučili da na zboru građana, koji bi prema najavama trebalo da se održi sutra, pokrenu akciju sakupljanja novca kako bi od novog vlasnika otkupili kuću u ime Panajotovih čime bi ova porodica ostala na svom ognjištu, imala mir, a kupac i „Jugoistok“ namireni.

komsije
Pasipoljanci

Kuću porodice Panajotov je prodao sud za 7.000 evra jednom kupcu iz Niša, a na osnovu duga za struju „Jugoistoku“ u vrednosti od preko oko 900.000 dinara, koliko je dužno bilo ovo domaćinstvo.

-Struja mora da se plaća, ali u Pasi Poljani postoji još mnogo porodica koje očekuje slična sudbina, koja je možda zakonska, ali nije humana i nema socijalni karakter. To odmah mora da se zaustavi. Postoje oni u našem naselju koji mogu da daju dobrovoljne priloge, kao što je na primer, fudbaler Stojanović(C. Zvezda), Dragan Stojković Piksi, ma ima nas koji ćemo od svoje bede da izdvojimo pedesetak evra i sakupimo toj divnoj porodici novac da otkupimo kuću od novog vlasnika. To je jedino rešenje jer je Porodica panajotov toliko dobra, da ne smemo da dozvolimo da se ophode prema njima-tvrdi Miodrag Stanković.

11146523_795138627248455_9065476565058130032_n
Porodica Panajotov i advokat Zoran Mitić

Izvršenje uzimanja kuće od Panajotovljevih je stopirano posle događaja u četvrtak kada su komšije fizički zabranile izvršiteljima da rade svoj posao.
Inače na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika izvršitelja u Medija centru Niš, rečeno je da je jedino rešenje da “Jugoistok” povuče svoj zahtev za naplatu preko izvršitelja. U sali je bio i advokat porodice Panajotov, Zoran Mitić koji je naveo da je bilo nepravilnosti u toku postupka, a što su izvršitelji demantovali. Advokat porodice Panajotov zatražiće od suda da se ovaj postupak još jednom preispita, a do tada je izvršenje privremeno stopirano.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *