Patrijarh Porfirije dodelio Orden Svetog Kralja Milutina Kopnenoj Vojsci: Otkrivena izložba posvećena Patrijarhu Irineju u Nišu!

Srpski Patrijarh Porfirije dodelio je Orden Svetog Kralja Milutina Kopnenoj Vojsci Srbije u svečanom činu u Nišu. Orden je u ime vojske primio general-potpukovnik Milosav Simović.

Po dolsaku u Niš, Njegova Svetost, Patrijarh srpski g. Porfirije, prisustvovao je svečanom činu doksologije u Sabornom hramu u Nišu, koju je predvodio arhimandrit Serafim (Mišić), uz podršku niškog sveštenstva i hor NCPD „Branko“.

Nakon prijema u eparhijskom dvoru, Patrijarh Porfirije je otvorio izložbu posvećenu blaženopočivšem Patrijarhu Irineju u Svetosavskom domu, u Muzeju crkvenih starina Eparhije niške. Izložba prikazuje četiri desetljeća rada i života Patrijarha Irineja na tronu niških Episkopa i već prvog dana privukla je veliku pažnju građana.

Danas u 12 sati planirano je da Patrijarh Porfirije osveti spomen-obeležje posvećeno blaženopočivšem Patrijarhu Irineju u dvorištu Sabornog hrama u Nišu. Očekuje se veliki broj vernika koji će prisustvovati ovom posebnom događaju, a liturgija je počela u 8:30 časova.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *