Patriotski blok: Moramo da sprečimo prodaju Telekoma

– Potrebna je jedna reč da se opiše gde se Srbija nalazi: nigde. Izgubljeni smo u lavirintu stranih reči, ucena ka puta ka Evropskoj uniji. Napravili smo demokratski i patriotski blok da bi se zaustavio cunami koji rasparčava Srbiju, koja će na kraju ostati poznata verovatno samo kao geografski pojam. To smo dužni našim precima, građanima, Srbiji. – rekla je Sandra Rašković Ivić, predsednica DSS-a, na početku okruglog stola održanom sinoć u niškom Media centru. na tribini su učestvovali analitičar Đorđe Vukadinović, Boško Obradović (Dveri) i Milan Lapčević (DSS).

dss-dveri-bozicni-s

Neke od tačaka Božićnog proglasa su očuvanje Kosova u sastavu Srbije, protivljenje ulaska u EU i NATO, saradnja sa Rusijom, jačanje nacionalnog identiteta, ekonomski patriotizam…

“Apsurd je da u parlamentu ima 250 tenora koji pevaju Odu radosti. Danas je srpski parlament mesto na kome se takmiče vazali Brisela i Vašingtona, a poenta je samo u tome ko će efikasnije da radi na tom putu, dok je 46% građana protiv ulaska Srbije u EU” – rekla je Sandra Rašković Ivić.

Uvodničar u diskusiji bio je i Boško Obradović iz pokreta Dveri. On je istakao da je cilj koalicije raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u 2015. godini, ali i da se zaustavi “prodapadnje države u ekonomskom i socijalnom smislu”.

“Prošle godine su Srbi po prvi put u svojoj istoriji glasali za izdajnika i izdajničk politiku. Od tada u Srbiji je prisutan kancer medijskog mraka, koji ne dopušta da se čuje drugačije mišljenje. Moramo da zaustavimo prodaju EPS-a i Telekoma, banja i svega što je ostalo”. – rekao je Boško Obradović, i istakao da niko od potpisnika Božićnog proglasa ne može ništa sam da uradi, te su se zbog toga ujedinili.

Cilj pokreta je i okupljanje što većeg broja intelektualaca, koji bi u svojim sredinama širili politiku pokreta, i stvarali javno mišljenje. Jedan od potpisnika proglasa bio je i analitičar Đorđe Vukadinović.

“Mnogo veće šanse su da je sve otišlo u nepovrat. Postoje šanse da se nešto promeni, ali su male. Zato je uloga nas intelektualaca velika. Mi smo tu da ih podsećamo i da ih opominjemo pred dnevno političkim i partijskim izazovima. Naš cilj je mnogo veći od prelaska cenzusa.”

Na okruglom stolu učestvovao je i potpredsednik DSS-a iz Niša, Milan Lapčević, kao i grupa intelektualaca iz Niša.

Igor Acimović
fotobalkanmagazin.net