Penzioneri dobili pismo od predsednika Vučića (FOTO)

Na adrese srpskih pa i niških penzionera ovih dana stiže pismo predsednika Srbije, Aleksandra Vučića koje je kod mnogih građana izazvalo pravo iznenađenje. Pismo je cirkularno poslato na ime i prezime svakog penzinera poimenično.

Da podsetimo, penzioneri koji su imali primanja iznad 25.000 dinara su 2016. godine ostali bez pet odsto svojih zagarantovano zarađenih para, a milion i četrdeset hiljada penzionera primalo je nižu cifru od te tako da njima nije smanjivana penzija. Odluka je, kako je tada objašnjeno, doneta u trenutku kada je pad BDP u Srbiji bio od 3,6 odsto. Penzije su smanjene za 5,17 odsto od kojih je vraćeno 1,25 odsto.

Kada je Srbija bila pred bankrotstvom, još jednom je Srbija mogla da računa na vas, vašu ljubav i posvećenost. Želim da vas obavestim da je Srbija izašla iz ekonomske krize i da će vaša penzija biti sve veća, napisao je između ostalog predsednik Srbije.

Kod nekih penzionera je ovaj gest koji se po prvi put zbio u Srbiji, izazvao pravo divljenje dok ima i onih koji nisu blagonaklono gledali dobijeni papir.

tekst i foto M.S.

1 Comment

 1. Господину Александру Вучићу
  11000 Београд, Андрићев венац број 1

  Предмет: Враћање писма захвалности

  Поштовани Вучићу,

  Како ми је пензија, без потребе и нужде, отимана без мог знања и сагласности, а сада у писму, које сам примио 21. новембра 2018. године у које ми зе захваљујете на мом стрпљењу, одговорности, поштовање и љубави према својој земљи. Шта мислите да отете пензије од око 800 милиона евра (мени лично 6000 евра) су спасили државу, не нису, већ су трошене на периферне ствари, брљање у градњи аутопутева, субвенционирање странцима радна места, а не нашим бизнисменима, крађа и криминал, надуване и нерентабилне инвестиције и беспотребно бацање пара у “бунар” звани привреда и спашавање оно што се не може спасити. За то време, држава је задужена, колико се зна, за још више од 12 милијарди евра, које ће враћати и наши чукун унуци. Да ли мислите да је неко толика будала да верује да је земља спашена са отетим пензијама од 800 милиона евра. Није Вучићу и то је бацање магле у очи покрадених пензионера и због тога не прихватам писмо захваљивања, то ми је испод части и савести. Разумео бих добру намеру, да сте у писму, навели како су утрошени новци од отетих пензија и када ћете вратити отетих пензија, а овако терате нас да то урадимо судским путем.

  Паметније је било да је, уместо писма захвалности, која Србију коштају више од 15 милиона динара, тај новац уплаћен за потребе болесних и гладних деце.

  С обзиром да се осећам, са овим Вашим лицемерним и још и страначки обојеним писмом захвалности, понижено, опљачкано и злоупотребљено као човек и поштен грађанин ове земље, а ради чисте савести, враћам Вам Ваше писмо.

  С поздравом,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *