Perišić: Nisam sakrio trošak za Bregovićev koncert – (foto ugovor sa Bregovićem)

Uprkos saopštenju Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) da je Grad platio organizaciju koncerta Gorana Bregovića 2,5, a ne 1,5 milion dinara kako je ranije rečeno, gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić je ostao pri svom stavu, odbacivši sumnju da je „bilo šta sakrio“. Perišić je održao vanrednu konferenciju za novinare gde su mediji bili zainteresovani za ovu temu jer ranije niko nije spominjao cifru od 2,5 miliona dinara, a što je danas saopštio LAF.

Bregović i Perišić čestitaju Novu godinu
Bregović i Perišić čestitaju Novu godinu

Ugovor o saradnji, Bregović

Koncert Gorana Bregovića i njegovog „Orkestra za svadbe i sahrane“ koji je održan za pravoslavnu Novu godinu pred oko 8.000 građana, i dalje ostaje enigma za mnoge. „Građanin“ je danas došao i do „famoznog“ ugovora o donaciji (vidi sliku) gde se jasno vidi da je Bregović besplatno „podario“ odličan koncert Nišlijama, ali znajući njegovu emocijonalnu povezanost prema materijalnom, mnogima je neverovatno „da je to uradio isključivo zbog ljubavi prema Nišlijama u čijem je gradu služio vojsku“.

– I dalje stojim pri stavu da je Grad Niš dao 1,5 miliona dinara za produkciju, a to što je Medijana već imala javnu nabavku za organizovanje Nove godine, kako sam to mogao da sakrijem. Oni imaju svoja sredstva i tu je sve jasno. Medijana je već zakazala niške bendove koje smo kasnije prebacili da budu kao predgrupa. Plaćeno je ozvučenje, bina, PDV na hotelske sobe i slično što je zaista iznosilo 1,5 miliona dinara. Tako da, kako sam ja to sakrio od građana. Ugovor koji je sačinjen je naknadno potpisan jer je napravljena greška kod titulara jer to nije mogla da bude Kancelarija za mlade – rekao je Perišić na vanrednoj konferenciji za novinare.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *