Perišić zabranio korišćenje mobilnih telefona na sednicama – i snimanje!

Gradjanin: Milorad Doderović
Gradjanin: Milorad Doderović

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić pisanom naredbom zabranio gradskim većnicima i najbližim saradnicima unošenje mobilnih telefona na sednice kolegijuma, a istovremeno naložio i da se te sednice više službeno ne snimaju dok on ne proceni da treba. Da li Perišić stvarno misli da će se zaštititi –  da javnost ne sazna o tenderskim i drugim ujdurmama koje su u poslednje vreme zahvaljujući tajnim snimačima i snimcima izlazile u javnost, a zbog kojih bi makar iz moralnih razloga morao da podnese ostavku.

 -Gradonačelnik je u grdnoj zabludi ako misli da će se na ovaj način zaštititi od javnosti uz ignorisanje prava građana da znaju šta se i kako radi i kako se troše budžetske pare naročito na „burazerskim tenderima“.Mi sada odlažemo telefone pre ulaska u salu u kojoj on drži sednice kolegijuma,ali možda unosimo male i vrlo efikasne kasetofone sa dalekometnim mikrofonima. Ili, predamo jedan, a unesempo neki drugi mobilni…Ima dakle hiljadu načina da i dalje bude sniman, kako on tako i neki njemu najlojalniji saradnici, pa čak i da se odluči da nas pred svaku sednicu kolegijuma pretresaju do gole kože, kaže za Građanin pouzdani insajder.

Gradsko-vece15

On dalje objašnjava da je gradonačelnik napravio već dovoljn neodgovornih i za grad vrlo skupih pogrešnih koraka, ali i da se u stranci u kojoj i sam peripada već profilisala ozbiljna grupa ljudi koji smatraju da će biti dobro ako ga zaobiđe ozbiljna krivična odgovornost.Zbog toga on u svakodnevnom radu živi u strahu da ga neprestano prisluškuju i snimaju, a neki čak i po službenom zadatku u okviru neke od istraga koja još tinja mimo očiju javnosti i njega samog..U susret martovskim izborima SNS neki niški naprednjaci  kažu da je Perišić već „pao“ i da je samo pitanje dana kada će mu to biti rečeno iz stranačkog vrha. A valjda je razumeo i poruku kada na sednici Skupštine grada ni njegovih stranački saborci nisu prihvatili njegov predlog za izbor novog gradskog većnika.

Građanin nezvanično saznaje da će uskoro i državni revizor sa svojom ekipom  talaškati dokumentaciju o niškim tenderima i trošenju budžetskih para. A tada će tek mnoga dela potpuno jasna i razgloćena izaći na videlo.I tada će verovatno građanima Niša biti jasno kao dan ko još uz gradonačelnika „nije znao da je pao“!

Foto: TV Zona plus

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266