Peta slobodna zona: Vlast ne reaguje na neonacizam u Nišu

Peta Niška zona slobode održana je ispred TC Kalča 29. juna 2019. godine.

Predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali su i ove subote sa građanima Niša. Održana je i tribina na kojoj su govorili narodni poslanici Demokratske stranke Goran Ćirić i Dejan Nikolić.

Tom prilikom izjave su dali Miodrag Stanković predsednik Gradskog odbora DS Niš i jedan od lidera Saveza za Srbiju-Niš i Predrag Jovović poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš.

Izbora neće biti ukoliko oni ne budu fer i pošteni. Svi mi koji živimo u Nišu svedoci smo pogubne politike SNS. Poklonili su aerodrom državi. Uskoro počinje rekonstrukcija Trga Kralja Milana i bespotrebna zamena ploča na Trgu Kralja Milana, umesto da je taj novac iskorišćen za izgradnju 3 nova vrtića ili 2 škole, jer za 7 godina nisu uradili ništa, ni jedan novi vrtić, niti jednu jedinu školu. Ćute na pojavu fašizma u našem gradu, a ćutanje znači odobravanje. Demokratska stranka je uvek bila protiv fašizma i onih koji ga podržavaju. Fašizam nikome nije doneo dobro, protiv njega su milioni ljudi ustali, borili se i pobedili ga. Tako će i ovoga puta biti. Fašizmu nema mesta u našem gradu. Niš je uvek bio i biće slobodarski i miroljubiv grad.  Zato pozivam sve građane da nam se pridruže i da zajedno što pre promenimo ovu lošu i bahatu vlast” – izjavio je Miodrag Stanković predsednik GrO DS Niš i jedan od lidera SZS-Niš.

U proteklih nedelju dana, između dve Slobodne zone, desilo se nekoliko incidenata posle kojih možemo da kažemo da je naš grad daleko od bezbednog i slobodnog, a nismo sigurni ni ko njime upravlja. Pitanje bezbednosti se ponovo nametnulo – naveli su u saopštenju.

Niškim kejom vladaju mladi neonacisti. Mogu vas izbosti nasred ulice ako im se ne sviđa majica koju nosite, automobili se pale prilično redovno, još uvek eksplodiraju kasetne bombe, a o bezbednosti građana Niša ne vode računa oni koji su za to odgovorni. Oni koji su formalno na vlasti, kako izgleda, svaki minut na svojim radnim mestima koriste da isisaju što više novca iz gradskog budžeta a niške ulice su svakim danom sve opasnije za život. Pokret slobodnih građana je organizacija koja je otvorena za sve slobodne ljude i sve je više Nišlija koji nam se pridružuju u Slobodnoj zoni, mestu gde slobodno, otvoreno i glasno možemo da kažemo ono što vidimo svojim očima” – rekao je Predrag Jovović, poverenik PSG Niš.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *