Peti „Teatar na raskršću“ učestvuju predstave iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bugarske

Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora takmičarskog karaktera, „Teatar na raskršću“, Narodno pozorište Niš organizovaće peti put po redu. Na Festivalu koji će se održati u Nišu od 2. do 8 septembra, u takmičarskom delu učestvovaće predstave iz Slovenije, Srbije,  Hrvatske, Crne Gore, i Bugarske.

Iz Niškog narodnog pozorišta kažu da je selektor Festivala direktor narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović, odabrao šest predstava iz Srbije i zemalja u okruženju za glavni, takmičarski deo Festivala.

Festival će 2. septembra otvoriti predstava Antigona, Slovenskog narodnog gledališča, Mister dolar, Narodnog pozorište u Beogradu, biće izveden 3. septembra, a Poetesa , Srpskog narodnog pozorišta i UG „Novi tvrđava teatar“ 4. septembra.

Petog, šestog i sedmog septembra izvodiće se predstave Subota, neđelja i poneđeljak, Gradsko satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Hrvatske, Ćelava pevačica, Centra za kulturu Tivat iz Crne Gore i Elementarne čestice, teatra „Ivan Vazov“ iz Bugarske.

Na zatvaranju Festivala 8. septembra,  publika će moći da pogleda predstavu Koštana, u režiji Jane Maričić, Narodnog pozorišta Niš, koja će biti odigrana u čast nagrađenih. Cena kompleta karata glavnog programa Festivala je 4900 dinara, a prodaja kompleta počinje od 15. avgusta.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *