Peticija za ukidanje umanjenja plata penzionerima i radnicima

Demokratska stranka u Nišu je danas ispred TC“Kalča“ počela akciju popisivanja peticije da se ukinu mere štednje Vlade Srbije kojim se umanjuju penzije i plate. Akcija je pokrenuta u celoj Srbiji, a u Nišu je prvog dana sakupljeno oko 700 potpisa.

ds-protiv-smanjenja

Miloš Paunović, predsednik izvršnog odbora Gradskog odbora DS u Nišu kaže da je suština ove akcije „da se prikupi potrebnih 30.000 potpisa kojim bi se pokrenula inicijativa u Skupštini Srbije za izmenom zakona o ovakvoj vrsti štednje“. Potpisi će biti sakupljani narednih dana u centru grada, ali i na frekventnijim mestima u Nišu.

– Mi smo sigurni da ćemo u narednih nekoliko dana da sakupimo dovoljan broj potpisa. Ovoj akciji bi trebalo da se pridruže svi građani bez obzira na političku pripadnost i činjenicu za koga su glasali u proteklom periodu. Smatramo da mere nisu dobre i da Vlada Srbije bi trebala da poradi na drugačijim merama štednje kao što je naplata poreza tajkunima. Nezamislivo je to da Narodna banka Srbije bečeži gubitke, a Vlada oduzima narodu zarađeni novac i praktično štedi na građanima. Takav vid štednje do sada nije viđen u praksi-saopštio je Paunović.

Gradjanin.rs

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266