Planinarski klub „Železničar“ organizuje odlazak na akciju „Vidovdanski – noćni uspon na Rtanj“

Planinarska akcija „Vidovdanski – noćni uspon na Rtanj“ 23. po redu koju organizuje Planinarski klub „Šiljak“, ove godine održaće se u noći 29. na 30. jun. Odlazak na akciju „Vidovdanski – noćni uspon na Rtanj“, organizuje i Planinarski klub „Železničar“ Niš za svoje članove. Staza je kažu organizatori srednje teška, ukupne dužine 14,2 km, kreće iz naselja Rtanj južnom stranom planine.

Iz Niša do početne tačke akcije u podnožju Rtnja putuje se minibusom, navode iz PK „Železničar“, a okupljanje je kod ulaza u Tvrđavu u 21:40. Napominju i da je neophodno da se planinari dobro obezbede potrebnom opremom i hranom i vodom.

„Adekvatna obuća, rezervna garderoba i obavezno nešto deblje i toplije u rancu zbog hladne noći, poželjno i rukavice i kapa. Pored toga, takođe obavezno: čeona lampa i rezervne baterije, kabanica, naočare za sunce, zaštitna krema za sunce. poželjno štapovi i kačket/šešir, poneti barem 2 litra vode“ – navode iz PK „Železničar“.

Akcija kreće iz naselja Rtanj južnom stranom planine, i ide šumskom stazom do serpentina, odakle dalje nastavlja serpentinama i za četiri sata laganog hoda stiže se do vrha Šiljak na 1560 metara nadmorske visine

Kotizacija je 1800 dinara a zainteresovani se mogu prijaviti kod vodiča akcije na telefon ili na sastanku kluba, svake srede od 19 časova u sali sportskog saveza Niša.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *