PLATI PA biciKLATI

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Jovana Bajagić
Pre par dana krajičkom prisustvovah demonstraciji policijske nepotkupljivosti i neumornoj borbi uniformisanog lica za konačnim uvođenjem i vraćanjem reda na niške drumove. Naime, čika policajac je uredno napisao kaznu nesmotrenom biciklisti, jer je na potezu jednog bulevara vozio u suprotnoj traci, a na stazi predviđenoj za bicikliste.

biciklista

Ovaj ekstremista na dvotočkašu, očigledno je ugrozio saobraćaj do te mere, da je predstavnik zaštite javnog reda i mira brže bolje izvadio blokče, ne bi li popunio kvotu u broju kazni koje mora da naškraba. Pa pošto ne može i ne sme pisati kazne džipdžijama, kokainašima, tim pravima herojima i HEROINama naše mladosti, on je zaključio da je ipak biciklizam novi terorizam nad našim življem i rešio da mu se suprotstavi. Neizmerno podržavam ovaj hrabri gest gospodina u plavom. To na biciklama sve uzjogunjeno, preleta iz trake u traku nesmotreno, ugrožavajući mrave i bubamare. Čuj, još na uši kada stavi slušalice, to je pretnja nad pretnjama.

Da ne govorim kada živalj pretovari prednju ili zadnju korpu artiklima za pijace ili, ne daj Bože cvećem, pa pod opterećenjem vrti pedale. Ko zna koliki je procenat njih pod dejstvom soka od jagoda, ili još gore, ko će znati koliki procenat vozi pod uticajem nekog gaziranog pića. Strašno i nečuveno. Inače, kada rade, čitaj, voze u parovima, tada su najopasniji. Biciklistička mafija! Druže se. Pričaju. Zamislite, smeju međusobno – zločin u najavi.

Zato sam jako radosna što policija na ovakav brz i ekspeditivan način suzbija taman rođeni i tek prohodali trend vožnje bicikli u Nišu, time sprečavajući dublje ukorenjenje lanca ovog organizovanog kriminala. Sa ovim su čovekom uspeli ( ne smem tvrditi da je kazna napisana, pocepana, čeka na naplatu ). On je sišao sa bicikle, bacio je pored puta i nastavio peške – i to, opamećen, prešavši u traku za pešake. Sa dve noge čvrsto na zemlji, a … Ko zna u kom smeru.

Na nekom smo mi sasvim pogrešnom putu, smer je manje važan. Za policiju jedno veliko bravo. Još samo da reše to što u gradu umire kultura, što se krade, ubija po sred bela dana, vozi automobile, na čak četiri točka pod dejstvom alkohola, što nam je korumpirano zdravstvo i sve će biti besprekorno. Najbolje i jeste početi od ovih nezajažljivih biciklista opasanih neoprostivo sramnim transparentima *Odaberi sport*. Hvala što su stali na vreme na put tom javašluku. Smrt bicikli.