Pljačka narodnog novca u upravi Niške Banje – uhapšena četvorica

Niška policija uhapšila je S. K. (49), N. J. (58) i N. D. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su krivičnim delima oštetili Opštinu Niška Banja za više od 14 miliona dinara i pribavili korist odgovornom licu „Mar Ni fon“ N. J. kao i jednom preduzeću iz Niša i jednom iz Bugarske.

M. P. se sumnjiči da je kao menadžer jednog projekta Opštine Niška Banja, uz pomoć S. K. odgovornog lica agencije „San consult“, falsifikovao dokumenta kako bi prilagodio tendersku dokumentaciju po cenama većim od tržišnih i omogućilo nabavku protivpožarnog vozila, specijalizovane opreme, drona, kamera, kao i digitalizaciju sajta Opštine.

N. J. se sumnjiči da je na ime pruženih usluga na osnovu lažnih faktura, isplatio 1.3 miliona dinara N. D. odgovornom licu agencije „Big dream“ i 530.000 dinara S. K.

Sumnja se i da je N. D. falsifikovanjem dokumentacije za pružanje usluga organizacije događaja, koje nisu pružene, pribavio 149.028 dinara agenciji „Big dream“.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela pranje novca, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužilaštvu.

Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *