Počeli radovi na uređenju šetališta za pse u parku Čair

Počeli su danas radovi na uređenju šetališta za pse, na lokaciji u Čairskom parku, u neposrednoj blizini bazena i klizališta, čime Niš po prvi put dobija prostor za izvođenje kućnih ljubimaca.

Perisic-setaliste-za-pse
Danas počeli radovi na uređenju šetališta za pse

Radove koji se u celini finansiraju iz budžeta Gradske opštine Medijana zvanično su otvorili gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić i predsednik ove opštine Zoran Stojanović.

– Cilj je korektniji i humaniji odnos prema životinjama, i to je jedno od obećanja koje ispunjavamo prema građanima Niša i vlasnicima pasa. Ovaj posao radimo u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana, kojoj zahvaljujemo na pomoći koju pruža gradu i na konkretnom primeru pokazuje kako ovaj nivo lokalne samouprave može uspešno da obavlja društveno korisne poslove – rekao je gradonačelnik Perišić i naglasio da je grad sa najvećom niškom opštinom organizovao doček Pravoslavne Nove godine i da je ta saradnja pokazala kako se na različitim nivoima vlasti može sarađivati i pomagati međusobno.

Po rečima predsednika Gradske opštine Medijana Zorana Stojanovića radovi na Šetalištu za pse vredni su oko 4,3 miliona dinara.

– Prostor za šetnju pasa koji imaju poznatog vlasnika je poklon Gradske opštine Medijana građanima Niša. Mesto će biti ograđeno na propisan način, sa odgovarajućim mobilijarom za pse, klupama i dodatnim osvetljenjem – pojasnio je Stojanović i dodao da će na ulazu u šetalište biti venjaci kao i česma sa odvojenim delovima za građane, decu i životinje.
Radovi na Šetalištu za pse trebalo bi da budu završeni do kraja godine. Uz to, Gradska opština Medijana će u ponedeljak, 14. decembra takođe u Čairskom parku postaviti dečiji mobilijar u vidu broda kao i teretanu na otvorenom. Svi navedeni radovi deo su projekta poboljšanja komunalnog reda na području najveće niške opštine, a mesto za izvođenje pasa tek jedan od koraka u nizu.

Gradimir Nikolić veruje da će ljubitelkji pasa napokon dobiti prostor gde da izvode ljubimce.

-Za sada vlada potpuni haos u Čairu. Psi bez korpe, mala deca, sve to jednostavno ne ide jedno s drugim Ima mnogo onih koji stavljaju psima korpe, ali ima i onih koji to ne čine. Zato pozdravljam ideju da se sve to ogradi – tvrdi Nikolić. Ratko Ramadanović, čistač kaže da u parkovima svakodnevno nailazi na kučeći izmet i da se nada da će se to iskoreniti.

-Na zapadu kada izvode pse, svako nosi metlicu i kesu da sakupi to, a ovde ko gde stigne. Zato se nadam da će ovaj park, srediti bar taj problem, napominje Avdija Redžepi.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Čair je i ovako us…ran , još kada naprave šetalište u neposrednoj blizini bazena i klizališta …e tada će završiti
    sa celim Čairom ! Kada je svečano otvaranje , da ne kažem sr… tj. šetanje ! Ko će prvi da …prošeta ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266