Počelo suđenje! Magični Ćira: Nisam kriv – Perišić: Ko plaća skupu Ćirićevu odbranu (audio snimak)

Na amaterskom audio snimku koji vam emitujemo možete čuti koje je pretnje Ćirić indirektno uputio gradonačelniku Perišiću i deo atmosfere sa jutrošnjeg suđenja u Palati pravde u Nišu.

ceka-se-sudjenje
Čeka se početak suđenja

Suđenje srpskom piscu, Zoranu Ćiriću, poznatijem kao Magični Ćira počelo je jutros u Palati pravde u Nišu. Po optužnom predlogu, on se tereti da je niškim socijalistima Igoru Novakoviću i Miletu Iliću kao i naprednjaku Draganu Čorbiću poslao poruke u kojima preti smrću gradonačelniku Niša, dr Zoranu Perišiću. On nije poslao Perišiću direktno poruke već je poručio to njegovim koalicionim partnerima i stranačkom kolegi da mu prenesu.

Koje je poruke poslao Ćirić možete čuti na amaterskom audio snimku (od 7 minuta i 45 sekunde) OVDE, a ujedno tu možete čuti i delove atmosfere sa jutrošnjeg ročišta.

Interesantno je, a to se može čuti i na snimku da je u toku čitanja poruka, Perišić prokomentarisao novinarima “da li ovo normalan čovek može da napiše?”

Tužilac-cita-optužni-predlog
Tužilac čita optužni predlog, a Perišić se pita:da li ovo može da napiše normalan čovek?

Suđenje će se nastaviti 8.oktobra, a sud bi trebalo dotle da se izjasni da li da pozove prof. dr Slavicu Đukić Dejanović (bivša ministarka zdravlja iz redova SPS) da veštači o uticaju straha, kao i profesora Dragana Džunića koji bi trebalo da razjasno pitanja iz sociologije kulture.

Magicni-na-sudu
Zoran Ćirić sa advokatom Boškom Ristićem

Zoran Ćirić se izjasnio na suđenju koje je bilo otvoreno za javnost, da nije kriv, a gradonačelnik Niša Perišić da ne odustaje od krivičnog gonjenja Ćirića kao i “da ga novac ne zanima, ali ukoliko sud presudi da on dobije novčanu naknadu, priložiće celu sumu u humanitarne svrhe.

Ono što je zanimljivo je da je Ćirić naveo da će svoje izlaganje i objašnjenja zašto je poslao te poruke dati naknadno. Perišić se pak zapitao u sudnici(što se takođe čuje na snimku) ko plaćaodbranu Zorana Ćirića jer je angažovan jedan od “skupljih” advokata u Nišu. On je takođe najavio da će ga na sledećem ročištu braniti poiznati beogradski advokat, Danilo Nikolić.

magicni-u-sudnici
Zoran Ćirić na optuženičkoj klupi: Ne osećam se krivim

Ćirić se nije izjašnjavao dok se ne saslušaju svedoci (Novaković, Ilić i Čorbić), ali je ranije rekao “Gradjaninu.rs”:

To je bio klasičan test za ljude kojima sam poslao poruke, a nikako za Perišića. Ja čoveka i ne poznajem. Nisu sve poruke iste, ima varijacija… To je bio test da vidim ko će se prvi od njih odati. Ponašaju se pred Perišićem servilno, a u stvari se svi međusobno mrze. Te poruke jesu pretnje, ali su deo istraživanja za roman. I bilo je surovih izraza, jeste, ali sve je to deo književnosti – ispričao je Magični Ćira.

Gradonačelnik Perišić je rekao da poruke ove sadržine nije shvatio kao deo književnog istraživanja “već onako kako bi ih svaki normalan čovek shvatio.

M.S.

2 Comments

  1. Dobro zna Perišić da njemu i njegovoj deci od Ćirine „pretnje“ neće faliti ni dlaka s glave. A, šta ćemo s tim što su Perišić i njegova nepismena i gramziva bulumenta esenesovaca stvarna pretnja životima naše dece? Ko će njih da procesuira i da kaže tim bednicima da im je mesto u tamnici i u zaboravu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *