Počeo letnji kamp „Leto u Toponici“

Međunarodni tinejdžerski volonterski kamp „Summer in Toponica 2018“ u Donjoj Toponici u organizaciji Grupe Kobra počeo je danas i trajaće do 12. jula 2018. godine.

Na kampu učestvuje 14 volontera i volonterski koji dolaze iz pet zemalja: Turske, Francuske, Italije, Španije i Srbije.

foto: Kobra (klik za uvećanje)

Za dve nedelje mladi ljudi starosti od 15 do 17 godina će učestvovati na radionicama na temu diskriminacije i jednakosti. Oni će imati mogućnost da tokom dve nedelje upoznaju život meštana Donje Toponice i da doprinesu razvoju naše zajednice.

Grupa Kobra organizuje međunarodne volonterske kampove od 2012. godine i ovo će biti 11. kamp po redu. Od tada do sada, kroz ovaj program je u Donju Toponicu došlo više od 130 volontera iz preko 20 zemalja sveta. Na ovaj način volonteri mogu da upoznaju Srbiju i turističke potencijale Niša i okolnih mesta. Oni uče o značaju volonterskog rada za život jedne zajednice, stvaraju prijateljstva i uče o drugim kulturama, a pre svega o Srbiji.“, izjavio je Slobodan Dimitrijević iz Grupe Kobra.

Zanimljivo je da je prošle i ove godine veliki broj volontera došao iz Italije zbog direktne avio linije Milano – Niš.

Grupa Kobra ove godine organiziju još dva međunarodna volonterska kampa koji počinju 14. i 28. jula 2018. godine. Ovaj program volontiranja sprovodimo već 7 godina u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije iz Beograda.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *