Počinje Evropsko prvenstvo u košarci za žene, a najatraktivnija grupa igra se u Nišu

Ljubitelji košarke imaju priliku da od danas uživaju u Evropskom prvenstvu za košarkašice 2019 koje se igra u Srbiji i Letoniji, a domaćin jedne od grupa je Niš.

Evropsko prventvo za košarkašice spada u najuzbudljivija takmičenja i to ne samo u košarci već u svim sportskim takmičenjima. Do sada je, za skoro 30 godina ovog takmičenja, samo Sovjetski Savez još 1991. godine uspeo da odbrani titulu prvaka Evrope.

Statistika otkriva i podatak koji našoj reprezentaciji ne ide u prilog, a to je da nijedan domaćin nije osvojio ovo takmičenje već 18 godina, a još nepovoljniji statistički podatak je da je u ovom periodu domaćin samo jednom uopšte uspeo da se popne na pobedničko postolje (Francuska 2013)! Znači, samo jedna medalja za domaćine na poslednjih osam takmičenja!

Srbija je bila prvak Evrope 2015. godine, a naša glavna zvezda Ana Dabović bila je MVP prvenstva. Statistika kaže da nijedan igrač nije dva puta proglašen za MVP na ovom takmičenju.

Prema tome, na našim devojkama je da naprave novu stranicu istorije u ženskoj košarci, da osvoje prvenstvo i da Ana Dabović ponovo bude MVP prvenstva.

U hali „Čair“ u Nišu, u okviru grupe C, od 16 časova igraju Mađarska – Slovenija, a u drugoj utakmici od 18.30 časova igraju Turska – Italija.

Naša reprezentacija takmičiće se u grupi D sa nacionalnim timovima Belorusije, Rusije i Belgije u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, gde večeras igra sa Belorusijom u 20.30 časova.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *