Podignuta optužnica protiv Igora Novakovića

Zbog sumnje da je umešan u finansijske malverzacije u vreme dok je bio direktor „Jugoistoka“, Više tužilaštvo u Nišu je podiglo optužnicu protiv jednog od lidera niškog SPS-a, otkriva portal Južne vesti. On je optužen za zloupotrebu službenog položaja.

ntvigornovaj
Igor Novaković

Detalji optužnice trenutno nisu poznati, ali je novinarima rečeno da su njom obuhvaćeni suvlasnici preduzeća „CIM grupa“.

Podsetimo, Novaković i još 5 osoba su bili uhapšeni januara ove godine zbog sumnje da su umešani u ozbiljne malverzacije. Kako je tada saopšteno iz policije, on je avgusta 2013. godine najpre prekinuo otpočeti tender za „menadžerske usluge“, a zatim, bez raspisivanja novog, posao vredan preko 30 miliona dinara prepustio preduzeću „CIM grupa“ prenosi ovaj portal kao i da nije umešan u malverzacije s mobilnim telefonima koji su iz “Telekoma” dati “Jugoistoku” za službenike, a završavakli su u prodavnicama.

-Postoje osnovi sumnje da su Igor Novaković i Predrag Vlajković u periodu od kraja 2013. godine i u toku 2014. godine, pribavili protivpravnu imovinsku korist na taj način što su izvlačili novac iz Privrednog društva “CIM GRUPA“ preko dve “fantom“ firme iz Niša, koje su registrovane od strane knjigovodstvene agencije “Account“ D.O.O. Niš – saopštila je tada policija.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *