Podzemne vode poplavile OŠ “Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu

Zbog povećanog nivoa Nišave suturen OŠ“Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu potpuno je poplavljen. Ove, inače lepo sređene prostorije, planirane su za vrtić, predškolsko ili boravak. ove prostorije od samog završetka zgrade škole ne mogu da se koriste, jer je problem sa podzemnim vodama star koliko i škola.

Direktorka Nataša Koderman kaže da se obraćala svima od izvođača radovado nadležnih institucija, ali da niko nije ponudio konkretno rešenje.

Pumpe non stop izvlače vodu iz prostorija, ali ona opet izvire iz zidova i poda. Osim poplave, problem je što su počeli da pucaju zidovi, a u školi se plaše da se ne pojavi i klizište.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić obišao je OŠ“Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu. S obzirom na to da škole nisu u nadležnosti gradskih opština, Kocić je obećao da će se zauzeti kod nadležnih da se ovaj problem reši, ali ne privremeno već trajno.

To će biti moguće tek kad se voda povuče i uradi stručna procena šta treba raditi. Biće potrebno i dosta novca za sanaciju jednog ovakvog problema. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić obećao je i da će se njegov kabinet uključiti u iznalaženje najboljeg rešenja za najmlađu školu na teritoriji Medijane.

gradjanin/foto> GO Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *