Poginuo mladić: Mercedes ga „pokosio“ na kolovozu u Malošištu

Stefan Mitić (25) iz Malošišta nesrećno je poginuo noćas oko 2,00 sata posle ponoći kada se vraćao noćas iz subotnjeg izlaska. Na njega je na regionalnom putu Doljevac – Niš naleteo „Mercedes“ koji je vozio L.T.(20) iz ove varoši.

Stefan Stamenković i Stefan Mitić

Tragično poginuli mladić je bio u društvu sa prijateljem Stefanom Stamenkovićem (21) i  drugaricom Julijom Ranđelović(18) koji su zadobili lake telesne povrede. Oni su posle pregleda u niškom Kliničkom centru pušteni kućama.

Njih troje su se kretali pored kolovoza kada im je L.T. po svedočenjima ljudi ispred Stefanove kuće u Malošištu, naleteo s leđa, a vozio je u pravcu Niša.

Nije mu bilo spasa u tim trenucima. Nisu bili pijani ili bahati da se ludiraju putem. Išli su kolovozom jer drugog puta nema. Pored je šiblje tako da su išli uz kraj puta. Stefan i Julija su krenuli da isprate poginulog Stefana kući i da su krenuli makar 15 minuta kasnije ili ranije ništa se ne bi dogodilo. Vozač Mercedesa je „leteo“ tim našim regionalnim putem. Tu je slaba vidljivost i opasno je i danju ići, a pogotovu noću. Sudbina je bila da se Stefan nađe prvi uz kolovoz i da tako izgubi život  – pričaju meštani i prijatelji u nedelju oko podne koji su došli da izraze saučešće porodici Mitić.

Prema njihovim navodima, vozač je dosta brzo vozio na tom delu puta, prema nezvaničnim tvrdnjama, od 100 do 130 kilometara na čas, a što će istraga utvrditi.

U Malošištu tvrde da se L.T. često bahati kolima i da se svi sklanjaju kada on prolazi. Nezvanično se priča po mestu da je L.T, imao probnu vozačku dozvolu tako da tokom noći nije smeo sam da vozi.

Roditelji nastardalog Stefana,Violeta i Goran su u neverici.

Uvek je u centar sela odavde sa periferije išao kolima.Sinić mi reče, da je lepo posle kiše da prošeta i da neće dugo da se zadrži.Više ga nisam videla,kaže kroz plač majka nastardalog  maldića Violeta Mitić.

Stefan je izgubio najboljeg prijatelja i priča kako se dogodila tragedija.

Bili smo u kafiću u centru mesta i krenuli  Julija i ja da Stefana otpratimo do kuće.Išli smo krajnjom ivicom kolovoza i kad bi naišlo neko vozilo sklanjali smo se na travnjak kraj puta.Baš na jednom delu puta,na travnjaku,sustigao nas je vozeći brzinom od preko sto na sat, Tanić ,,mercedesom,, Ja sam od udara odbačen u jarak a Stefan je poleto napred i pao na ivici asfalta.

U kući Mitića vlada neopisiva tuga za mladićem. Majka poginulog mladića sa uplakanim očima jedva govori.

Oba Stefana su bili najbolji prijatelji. Radili su zajedno u jednoj automehaničarskoj radnji. Stefan je bio dečko za primer u Malošištu. ne mohu da shvatim da ga više nema – govore njihovi prijatelji, a majka potvrđuje njegove reči.

Policija i zamenik Osnovnog javnog tužioca u Nišu su obavili uviđaj i radi se na utvrđivanju uzroka nesreće. Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati u policiji zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On će biti saslušan u tužilaštvu.

M.S.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *