Pokloni za 200 prvaka iz porodica samohranih majki

Oko 200 prvaka, dece članica Udruženja samohranih majki nosiće majice sa natpisom „Najbolji je đak Medijanin prvak“ i pisati u sveskama koje im je poklonila Gradska opština Medijana. Još jedan gest koji govori o naporima ove opštine da deci sa svoje teritorije ulepša prve dane u školskim klupama i pokaže da neko misli na njih.

prvaci

– Akcija je u sklopu poboljšanja pronatalitetne politike. Posvećujemo veliku pažnju deci te smo prošle nedelje uručili više od hiljadu poklona đacima, prvacima sa svoje teritorije. Sarađujemo i sa Udruženjem hranitelja, Udruženjem „Devet Jugovića“ i svima koji rade za dobrobit dece – rekao je predsednik GO Medijana Zoran Stojanović.

Saradnja GO Medijana nastaviće se sa Udruženjem samohranih majki kao i Udruženjem hranitelja grada Niša preko projekta „Radionica“ a koji predviđa pripremnu nastavu za svršene osnovce i upis u srednje škole. Deo svezaka koje je opština kupila ostaće i za ove namene. Za navedene potrebe opština Medijana će izdvojiti između 400 hiljada i milion dinara.

Po rečima Biljane Jovanović iz Udruženja samohranih majki, pripremna nastava za upis u željene srednje škole se organizuje već deset godina, tri godine je finansijski i obezbeđivanjem prostora i stručnog kadra, po potrebi, pomaže najveća niška opština. Predavači su najčešće samohrane majke ili njihova deca koja imaju odgovarajuću stručnu spremu i kvalifikacije.
– Nemam reči za pomoć koju nam pruža naša opština. Pripremna nastava daje odlične rezultate i 90 odsto dece upiše željene škole. Upravo sam dobila informaciju da će nam GO Medijana naredne nedelje odobriti 100.000 dinara za kupovinu đačkog pribora – rekla je Jovanović i naglasila da Udruženje samohranih „brine“ o više od 2.000 dece i ima najbolju saradnju sa ovom opštinom.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *