Poljoprivreda – veliki potencijal Vranja

Odmah nakon drvne industrije, industrije odeće, obuće i nameštaja, sledi poljoprivreda kao najzastupljenija delatnost u Vranju. Na teritoriji grada postoji 4500 registrovanih gazdinstava. Sve grane poljoprivrede su zastupljene i postoji ogromna mogućnost za razvoj svake od njih, ali je neophodna njena revitalizacija.

Poljoprivrednici ovog grada se međutim susreću sa brojnim problemima što se tiče i proizvodnje i plasmana roda. U planu je pomoć od strane vlasti za razvoj i unapređenje ove delatnosti, jer se samo na taj način može postići veliki privredni rast i otvoriti nova radna mesta.

Kao jedna od olakšica za poljoprivrednike je i uvođenje subvencija  u delu nabavke mehanizacije, sadnog materijala, sistema za navodnjavanje, što lokalna samouprava planira da obezbedi u narednom periodu. Neophodna je i revitalizacija zadruga, kako bi poljoprivreda u ovom delu Srbije „oživela“.

U budućnosti bi trebalo da se pokrenu i kapitalni projekti koji se odnose na sisteme za navodnjavanje i elektrifikaciju određenih delova zemljišta. Kao najbitnija stavka ističe se stvaranje povoljnog ambijenta, kako bi se privukli investitori koji su zainteresovani za prerađivačku industriju.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Vranja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266