„Pomoć“ od 10.000 dinara uzelo 5.200 radnika – Nova Vlada odlučuje daljoj isplati

Jednokratnu pomoć od 10.000 dinara koja će u stvari biti odbijena suma od konačne cifre koju potražuju bivši radnici niške industrije na ime zaostalih plata je uzelo 5.200 Nišlija, a ostalo je „spornih“ njih 180. Na jutrošnjem skupu, obratio im se Mihajlo Zdravković, aktuelni većnik koji im je poručio da će njihov problem rešiti nova Vlada Srbije koja bi trebala da se formira od 5. do 15. juna.

radnici-bivši

Nama je poručeno da će se nova Vlada Srbije izjasniti oko našeg problema odnosno da li je sa nama ili ne? Mi zajkazujemo jedan veliki skup ovde ispred Gradske kuće 10. juna u 10 časova kada ćemo odlučiti kojim ćemo pravcem ići, a što svakako zavisi od Vlade Srbije. Zato je važno da se do 10. juna svi prijave koji imaju potraživanje. Ovih 18 bivših radnika neće ometati dalji proces našeg delovanja da napokon dobijemo novac– saopštio nam je Žarko Đorđević, bivši radnik koji predvodi ove proteste.

M.S.

1 Comment

  1. Moja tetka je radila u EI Nis,i mnogo joj duguju,sada posto je proslo 10 god.ona nije dobila tu pomoc.Znaci oni koji se duze muce,oni treba i dalje da ostanu u bedi,jel to znaci da ce i taj dug da im se otpise!? Da li ce drzava tako da otpise i onda kada oni duguju njoj!?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *