Pomozimo Petri i Urošu u lečenju podmuklih bolesti!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Petru Vješticu (2015) i Uroša Matoševića (2017).

Humanitarka Marina Adamović još jednom je pozvala sve dbre ljude da pomognu u lečenju ove i ostale dečice.

Okupljaju se slikari, pesnici, glumci koji pokušavaju da organizovanjem manifestacija i sličnog programa pomognu Petri i Urošu – priča Marina.

Petra je tokom svog života imala ukupno šest operacija. Njena dijagnoza je tumor mozga Ependymom, koji je dijagnostifikovan kada je imala samo dve godine.

U novembru su roditeljima dugo odzvanjale reči koje su najmanje želeli da čuju nakon reči: „Vaše dete ima tumor“, a to su ove: „Nema više šta da se uradi za Vaše dete“.

A onda su dobili rezultat testa njenog tumorskog tkiva i nakon kontakta sa lekarima Dečije bolnice u Sijetlu, saznaju da je Petra idealan kandidat za terapiju CAR-T ćelijama koje se daju direktno u centralni nervi sistem.

Da bi stigli do cilja i kupili vreme, Petra je morala da prođemo još tri rizične operacije. Dug prema bolnici i dalje postoji, jer jedna od operacija nije planirana na početku i dodatni troškovi boravka u intenzivnoj nezi u kojoj se Petra još uvek nalazi, dodatni magnet, CT skeneri, ugradnja traheostome će znatno povećati dug. Nema male sume novca… sve zajedno čine jednu veliku…

Pomozimo Petri!
Slanjem SMS poruke: Upišimo 472 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human472 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-496165-46
Uplatom na devizni račun: 00-540-0002586.3
IBAN: RS35160005400002586311
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uroš Matoševića (2017) je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiji u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da dete ima tumor, što i kasniji skeneri dokazuju.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi.

Po svim dosadašnjim analizama doktori misle da je neuroblastom u pitanju.

Uroševi roditelji se nadaju da će uz pomoć svih dobrih ljudi dati šansu svome detetu da se leči u inostranstvu i tako povećati šanse da dete pobedi u ovoj životnoj borbi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Pomozimo Urošu!
Slanjem SMS poruke: Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human742 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-555330-61
Uplatom na devizni račun: 00-540-0004299.7
IBAN: RS35160005400004299719
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *