Poslednja 24 predizborna sata – u Nišu se plakati brane vazdušnim puškama i kamenčićima

Poslednja 24 predizborna sata u Nišu nisu nimalo monotona. Sve stranke koje učestvuju na lokalnim izborima su vrlo aktivne. Od održavanja konvencija i predstavljanja kandidata do plakatiranja grada, delenja flajera i ličnog kontakta sa biračima.

160421-izbori

Pojavila se i jedna nova pojava, a to je da pojedini predstavnici stranaka čuvaju zalepljene plakete i to ni manje ni više, nego vazdušnim puškama i sitnim kamenčićima. Naime, obično članovi koji žive u zgradama  „prave zasede”, suparničkim ekipama, a koje u toku noći žele da prelepe plakate na nekim soliterima I drugim mestima. To se dogodilo sinoć na Bulevaru Nemanjića gde je jedna ekipa oko 01,20 sati zasuta sitnim kamenčićima. Aktivisti te stranke su pobegli kada su videli vazdušnu pušku.

Srpska napredna stranka je noćas nastavila svoje aktivnosti zakačivši viseće reklame u Knjaževačkoj ulici. Oni su imali nekoliko svojih akcija koje su se zasnivale na otvaranju asfaltiranih ulica, posetama određenih delova grada i razgovoru sa građanima.

Srpska radikalna stranka koja nastupa u gradu pod brojem 2 je predstavila jutros svoje kandidate za opštine i Grad. Ova stranka je pre dva dana imala svoj miting u Nišu gde je predsednik Gradskog odbora Nikola Savić, promovisan kao kandidat za gradonačelnika.

Lista „Niš, moj grad – Vladimir Domazet“ predstavila je svoje kandidate u parku Sveti Sava gde je navedeno da će ova lista pored ostalih stvari pokušati da Niš ponovo postane veliko gradilište. Na ovoj listi participiraju stranke DS-NPS-SDS-LDP.

160421-izbori1

Reformistička stranka i stranka Zajedno za Srbiju, okupljeni oko liste „Udružena opozicija – Srcem za Niš – prof. dr Milan Višnjić poručili su na današnjem obraćanju sa kandidatima gradske liste „da nemaju tutora u Beogradu i da imaju odlične kandidate koji mogu da izvuku Niš iz krize“.

Lista „Dveri – DSS“ je sinoć izvela porodičnu šetnju kroz Niš gde je oko 300 članova i simpatizera prošetalo gradom.

160421-izbori2

U toku jučerašnje večeri održana je konvencija u Sali Simfonijskog orkestra, liste „General Moma Stojanović – advokat Srđan Aleksić – Iskreno za Niš“. Govore su održala oba kandidata, ali za razliku od prošlih nastupa sada je bilo rečeno da ukoliko dođu u tu priliku, preispitaće ko je kriv za izveštaj Državne revizorske insztitucije, tendera za prevoz, a radiće se i na oživljavanju privrede u Nišu.

160421-izbori3

Nova stranka pod brojem 10 je danas u podne promovisala Ivana Jovanovića, predsednika Gradskog odbora za kandidata za gradonačelnika. Odbornici Nove stranke uvešće nov pristup u radu gradskog parlamenta i celokupan svoj rad i sve odluke Skupštine objavljivaće transparentno preko ličnih web sajtova. Trudiće se da ponude rešenje za sve problema građana.

Svoje aktivnosti imale su i tri Ruske stranke koje su političkom agitacijom zagovarale okretanje Srbije od Evropske unije prema Rusiji.

Svoje aktivnosti imale su i liste „Dosta je bilo – Saša Radulović“, „Levica Srbije – Borko Stefanović” i Socijalistička partija Srbije.

Na birališta se izlazi u nedelju 24. aprila u Nišu, a detaljnije o kandidatima koji učestvuju na izbodima može se pogledati na stranici Gradske izborne komisije.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *