Postavljena „Staza ljubavi“ kod Kuće za venčanje

Gradska opština Medijana i Grad Niš dobijaju „Stazu ljubavi“, na potezu od Kuće za venčanje do Saborne crkve čime se realizuje projekat „Mladih ambasadora“ i najveće niške opštine. Postavljena je statua mladenaca na koju nakon venčanja mladenci mogu da postavljaju srca, kao i kapija ljubavi i klupa za zaljubljene. Ostalo je da se uradi staza iscrtana tragovima muških i ženskih stopala, pešački prelaz stilizovan kao čipka i putokaz sa natpisima “ljubav, vera, nada“.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da ovim delom Niša tokom nedelje prođe više hiljada građana i da je bilo neophodno ovaj prostor urediti i oplemeniti.

U okviru petodnevne konferencije kreativnih industrija “KreNI”, koja je održana krajem prošle godine, mladi su radili sa međunarodnim predavačima na razvoju svojih ideja koje bi trebalo da doprinesu rešavanju društvenih problema u Nišu. Pomenuta konferencija je imala takmičarski karakter, a ideja za oplemenjivanje prostora od Kuće za venčanje do Saborne crkve, koju je osmislio tim niške Medijane a na predlog predsednika opštibne Nebojše Kocića,  bio je najbolji.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *