Potresne scene na protestu protiv bahatih vozača u Nišu

U izuzetno potresnoj atmosferi, održan je protest građana protiv bahatih vozača. Skup je održan na Bulevaru Medijana. Pre svega se mislilo na nedavnu tragediju gde je N.S.(19) usmrtio „Audijem“ A. P.(12) i sindikalca Dejana Ilića(48).

Na protestu je bilo više hiljada građana, a medijima se obratila tetka preminulog A.P. koja je rekla da se stradanja na saobraćajnicama mora prekinuti i da traži odgovornost nadležnih „što N.S. nije zaustavljen kada je par dana ranije vozio mnogo brže od dozvoljenog kroz Niš“.

Zabolelo me to što je moj sestrić imao kratku kosu, a nismo znali gde je jer su nam rekli da je poginula devojka sa dugom kosom. Ima još niz stvari i nelogičnosti – rekla je Zorica Petrović.

Mnogi su došli i upalili sveće za poginule,a zbog potresne situacije intervenisala je i Hitna pomoć.

Protesna šetnja je krenula od Bulevara Medijana preko Bulevara Nemanjića do centra. Kolonu su predvodili drugarai A.P. iz škole, a ljudi su porodično izašli da protestuju zbog bahate dece koji seju teror po gradu automobilima.

A.P. i Dejan Ilić su poginuli 4. januara kada je N.S. ovim bulevarom vozio 180 kilometara na sat, a onda izgubio kontrolu i uleteo na trotoar gde je pokosio pešake. N.S. je pritvoren.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *