Potvrđeno pisanje “Građanina”: Sindikat traži smenu Elene Vasić-Petrović

Sindikalna organizacija Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu danas je potvrdila nedavno pisanje „Građanina“ da su na sastanku 3. septembra članovi poslali pismo Ministarstvu kulture u kome traže razrešenje aktuelne direktorke Elene Vasić-Petrović. Ovaj sindikat je poslao saopštenje medijima u kome navodi razloge za ovakav čin.

elenavvaas
Direktorka Elena Vasić-Petrović

– Smatramo da je lošim rukovođenjem, nakon dve godine, materijalno i programski ugrozila ustanovu. Urušila je profesionalni i društveni ugled ustanove, a konstantno ugrožava prava zaposlenih različitim oblicima pritisaka-između ostalog se navodi u pismu gde se takođe navodi da hje Zavod doveden u loše stanje koje ne priliči ni jednojorganizaciji. Direktorka Vasić-Petrović je navela medijima da će se pobvodom ovog zahteva oglasiti saopštenjem.

Vlada Miletić, sociolog

– Nije ona kriva. Kriv je gradonačelnik. On stoji iza njenog postavljenja. Čudi me da sam Perišić nije pokrenuo to pitanje, kada nije htela da da ključeve od neke galerije da se tokom Nišvila otvori izložba.

Marijana Milošević, magistar tehničkih nauka

– Kad sam pročitala vest na “Građaninu”, mislila sam da izmišljate. Ko bi hteo da smeni direktorku koja ništa ne radi. Zato i radnici ništa ne rade. U Zavodu bi ja sve naglavačke. To na kafe im ode zaradno vreme, a spomenici propadaju. Radnici se tek sad setili da je smenjuju. Tu mora da je neka igra.

Gradimir Nikolić, penzioner

– U Zavodu je potrebna jedna metla. Šetam Tvrđavom i gledam kako propada. Mene je sramota odonolikih turista koji nemaju niko da im pokaže istorijske momente u Nišu, sve zaraslo u korov, a zavod se brine za direktorku.

M.S.
foto:telegraf. rs.

1 Comment

  1. Slavkovica vise ne treba uzimati kao ozbiljnog covveka. On je jedan licemer koga su procitali svi obicni ljudi. Zamislite, pokusao je da drzi lekciju univerzitetskom profesoru. E pa dragi sugradjani ucinimo to da na prvim lokalnim izborima pocistimo nas divan grad od ovakvih. Dovedimo Nislije da nam vode NIS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *