Pozitivna Srbija: Peticija za smenu direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukovića

Pozitivna Srbija, sutra u subotu 21. 03. 2015 organizuje akciju „ Biram obrazovanje“ od 12 do 14 časova u Obrenovićevoj ulici (Pobedina) ispred TPC Kalča . Akcija biram obrazovanje ima za cilj potpisivanje peticije i prikupljanje podrške građana za pokretanje smene direktora Narodnog pozorišta u Nišu, Ivana Vukovića.

-Po presudi Višeg suda u Nišu sudije Milene Jovanović kao i zaključku Ministarstva rada, direktor niškog Narodnog pozorišta Ivan Vuković ne ispunja uslove propisane Statutom gore pomenute ustanove i time se smatra da je njegovo obavljanje funkcije direktora ove ustanove nelegalan, navodi se u saopštenju udruženja koje je potpisao predsednik Dušan Stošić.

Ivan Vukovic
Ivan Vuković

Za to mesto je ranije konkurisao je Miroljub Jovanović, poznatiji u Nišu, kao Mika Tambura. On je trebalo da se imenuje na to mesto, ali u poslednjem trenutku je izglasan Ivan Vuković. U konkursu za mesto direktora se navodi da je osobi potrebno pet godina radnog iskustva što Vuković nema.

-Imamo za cilj promovisanje pravih vrednosti i motivisanje mladih ljudi da razotkriju svoje talente u stvaranju društvenog ambijenta u kome će imati satisfakciju za sopstveno usavršavanje. Osnovni zadatak je izgradnja pozitivnog društva u kome će dominirati znanje kao osnovni pokretač u društvy i skretanje pažnje javnosti i nadležnih institucija na propuste u radu, sprečavanje nepotizma i drugih devijantnih pojava u našem društvu, saopštavaju oni.

A.K.foto Blic

2 Comments

  1. Petar@. Treba najuriti lopurde iz JP. Tačno. Ali i pozorište je vrlo važno. Ono je sastavni deo našeg niškog identiteta. Taj naš niški kulturni identitet je uprljan ovim nameštenjem običnog diletanta (nesvršenog studenta) za direktora po rođačko-partijskoj liniji. Koliko je ova tendencija opasna vidi se po tome što je ovaj diletant biran i za neko nastavničko zvanje na Fakultetu umetnosti u Nišu. Dakle, došli smo u neodrživu situaciju da razni ostapi benderi i lažni carevi šćepani mali uneređuju i uništavaju i kulturu i visoko obrazovanje u Nišu. Hoćemo li da, podvijenog repa među zadnje noge, ćutimo?

  2. Evo zasto opozicija nema sanse. Organizujte potpise za smenu direktora toplane, vodovoda i drugih nepismenih lopova iz jp. To ce da se cuje. Koga briga(na zalost) za direktora pozorista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *