Poziv Er Srbiji da pokrene redovne letove s niškog aerodroma

Predstavnici privrednih udruženja južne i istočne Srbije potpisali su zajedničku izjavu o učešću u razvoju i korišćenju potencijala aerodroma Konstantin Veliki. Oni su uputili poziv kompaniji Er Srbija da pokrene redovne letove iz Niša.

aerodrom1

Niški aerodrom, na zajedničkom sastanku predstavljen je kao mesto od strateškog značaja koje popravlja investicionu klimu u ovom delu Srbije, posebno u delu prevoza robe.

„Mi sa Er Srbijom imamo ugovor i oni u svakom trenutku mogu da polete iz Niša“ rekao je direktor aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Djurdjanović. Direktor Regionalne razvojne agencije u Nišu Bojan Avramović izjavio je da je ovaj aerodrom bitan činilac ravnomernog regionalnog razvoja juga Srbije i da je ovaj skup pokazao da su za njegov razvoj zainteresovane sve važnije institucije sa ovog područja.

„Današnjom izjavom koju smo svi potpisali apelujemo na Er Srbiju da sagleda ono što je video Viz er, jer šaljemo lošu poruku ako imamo važne loukostere, a nemamo letove nacionalne kompanije“ rekao je Avramović

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je podržao ideju da niški aerodrom treba da predstavlja mogućnost za sve i da ga treba iskoristiti pre svega za prevoz robe u izvoznim aranžmanima.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *