Poziv: Topličko veče u Nišu puno igre, plesa i veselja

Topličko veče u Nišu zakazano je za 19. februar ove godine u restoranu „Vazdušna banja“ (Igmanska bb) od 20 sati pa Udruženje Topličana poziva sve zainteresovane da se blagovremeno jave kako bi bilo mesta za sve, a poznato je da je ovo tradicionalno veče puno igre, pesme, smeha i veselja.Konzum karta je 1900 dinara,uz neograničeno piće, bogatu trpezu i lepih iznenađenja. Sve rezervacije i ostale informacije mogu se dobiti na broj 069-612-472.

toplicani-1
Foto detalj sa ranijih večeri

Predsednik Upravog odbora ovog udruženja, Slobodan Panić napominje da je ova organizacijan osnovana 25. juna 2004. godine.

toplicani-2

Vođena ljubavlju i poštovanjem prema Topličkom kraju, kao svom zavičaju, osnovala ga je grupa građana Niša različitog socijalnog stausa i obrazovanja: intelektualci, preduzetnici, radnici, penzioneri, studenti i drugi. Udruženje radi kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, okuplja građane poreklom iz Toplice kao i potomke i njihove prijatelje iz drugih krajeva Srbije i inostranstva.

topličani
Narodnja nošnja Toplice

– Ciljevi su širenje prijateljstva između građana Niša i okoline koji su poreklom Topličani, negovanje kulturne tradicije i običaja iz njihovog zavičaja, održavanje veza i odnosa sa građanima, institucijama i organizacijama sa područja Toplice, raznovrsna pomoć topličkom kraju, širenje saradnje i prijateljstva sa sličnim udruženjima i zemlji i inostranstvu – kaže Panić.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *