Poznata satnica programa na otvaranju Filmskog Nišvila u nedelju, 5. avgusta!

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju, 5. avgusta na dve lokacije: na Letnjoj Pozornici u Niškoj Tvrđavi, od 20:30h biće održana srpska premijera dokumentrnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan “Liberation Day” film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji.

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika…) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena. Na početku programa, u 20:30h nastupiće renomirana operska pevačica Anita Ferlez.

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će održati celovečernji koncert.

Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20:30h biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Django”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretpredaji na svim prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Prvi kontigent ulaznica po promo ceni od 750,00 dinara je rasprodat, a od danas do nedelje, 5.avgusta ulaznice će koštati 1.000,00 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summit-a, kao i na ulazu u Letnju Pozornicu, cena ulaznice iznosiće 1.200,00 dinara.

Ulaznice za muzički program Nišville jazz festivala (od 9. do 12.avgusta) neće važiti za otvaranje Nišville filmskog festivala i koncert grupe Laibach u nedelju, 5.avgusta!

Satnica programa na svečanom otvaranju Nišville Movie Summit festivala:

20:30 – 20:45 Anita Ferlez
20:48 – 22:41 film “Marija by Kalas”
22:50 – 00:30 koncert Laibach
00:50 Film “Liberation Day”
Image

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive – in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj Pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće nesplatne.


Korisni sajtovi

Online prodaja karata: http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/nisville-2018-nis-niska-tvrdava-1061358/performance.html

FB Event:https://www.facebook.com/events/235920757011467/?active_tab=discussion
Official FB Nišville page:https://www.facebook.com/NisvilleJazzFestival/
Official Nišville web sajt: http://nisville.com/sr/home/


Nišville press team

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *