Pred izbore se ne zna ko pije, ali se zna ko plaća!

Milosav-Jukić1
piše: dipl. ing Milosav Jukić

Još nije ni svanulo a tutnuše mi mikrofon u ruke, da im kažem za zakon. Ako sam znao šta pričam onda i oni znaju šta rade. Trebao sam da ih upozorim na Zakon o javnim preduzećima, član 51. „Ukoliko u toku trajanja mandata protiv direktora bude potvrđena optužnica, organ nadležan za imenovanje direktora javnog preduzeća donosi rešenje o suspenziji…“. Nisu mogli do sada da smene direktora Toplane, neće nadzorni odbor, nemaju ovlašćenja, loš je Statut grada… E, sada po zakon mora! Zakon, a šta ti to beše? Nikad ćuli.

Odosmo u podrumče da na TV gledamo kako poštuju zakon. Namestismo se kako i treba, jedan ubav donese kifle i pogačice da nam prija gledanje, upalismo TV i ćorak, nema prenosa. Sreća da je meze bilo tu da izvadi stvar.

Stiže aber od novinara, gradonačelnik sve objasnio, „Nenamensko trošenje sredstava koje se pominje – nije trošen nenamenski i to su sredstva koja 31. decembra nisu bila vidljiva”. Pare su bile tu ali se nisu videle! Kada stavite ruku na srce, u pravu je čovek. Druga je stvar što mi ne shvatamo suštinu. Uzmimo ovako, onih 67 miliona što odoše na funkcionerske i ostale dodatke, mimo zakona, i plate za onih 289 više zaposlenih na neodređeno vreme i više uzete dnevnice za službeni put i… sve je to bilo namenjeno njima. Kako može biti govora o nenamenskom trošenju sredstava kada se zna kome su ih namenili? Drugo, pare su bile tu, u unutrašnjem džepu sakoa. Nisu bile vidljive ali su bile tu. Danas već postaju vidljive, u obliku novih kolca, novog odela, novih cipelica… Nepravilnost ispravljena.

Niš-Tvrdjava
slobodna ilustracija gradjanin.rs

Predsednik vlade opet prođe pored Niša, otvarao 5,6 km puta do Grdelice. Put kao Švajcarska, srednja linija kao strela, slučajni prolaznici kao manekeni.

Meštani Brzog Broda protestvovali. Videli slike u novinama, gde je bager tu je i političar. Samo mnogo naslikali za izradu. Ajde nekako bagere i da nađemo ali gde da nađemo tolike političare?

Nekada Borislav, sada Borko Stefanović i Miša Jović svirali gitaru prisutnim Nišlijama. Ukapirali da pevanje i sviranje kod nas jedino prolazi. Ako pobede na izborima saznaćemo koliko košta ta pesma.

Jerkan je vršio preglede građana. Ne smeš svakog da pozoveš da glasa za tebe. Uzmeš mu krv, staviš u aparat i pogledaš rezultat. Ako nije pri sebi predložiš mu sebe. Jeste da nije dozvoljeno vršiti preglede u predizborne svrhe ali ko to da zabrani?

Jedan potpisao pristupnicu SNS-u u programu, drugi je pocepao. Prvi očekuje radno mesto, drugi ga je izgubio. Ideološka razmimoilaženja.

Rusi odjednom dobili tri stranke. Velika je Rusija. Nadam se da neka stranka nije Čečenska varijanta. RIK kaže da su jedni sami overavali potpise pomoću laserskog štampača. Drugim rečima, imaju računarski pismenog člana. Ako osvoje vlast, moraće još lasera da se kupi, imaće tu mnogo toga da se štampa.

„Grupa aktivista SPS-a ispred beogradske Kombank Arene danas je na sav glas skandirala uvrede na račun predsednika Vlade Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića“. Dačić se izvinio, sumnja da je u pitanju provokacija. Meni je najsumnjivija omladina PUPS-a.

Imali smo i svečano puštanje u rad kanalizacije. Nigde šolje a pušta u rad kanalizaciju! Kako?

DS obećava završetak zapadne tribine stadiona. U prethodnoj vladi uzeli kredite i počeli rekonstrukciju stadiona. Sadašnji nastavili. Da li će nova vlada uspeti da završi? Koliko para i godina treba našim političarima da rekonstruišu stadion? Samo da im ne padne na pamet novi da grade.

Reformisti i ZZS imaju plan za zadnji sprat nedovršene zgrade! Samo još da se završi, ušla je u stogodišnji plan.
Tableti sleduju svakom učeniku osnovne i srednje škole! Ako ima oko 2000 učenika po godini pa pomnožite to sa 12 i sa cenom tableta i dobijate koliko košta to kavaljerstvo. Srećan nam novi kredit.

I ko da gleda sada neki rijaliti, ima li nešto zabavnije od ovoga? Šojić bi sada imao malu gledanost. Zabavno pa nema gde, dok ne stigne račun.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *