Predsednik Džunić otvorio mini pijacu na Delijskom visu

Jedno od najvećih naselja u Gradskoj opštini Paslilula- „Delijski vis“ dobilo je mini pijacu. Ovu investicija, vredna oko dva miliona dinara, realizovana je u partnerstvu opštine Palilula i JKP «Tržnica» za samo četrdeset dana.

pijaca-delijski-vis

Po rečima predsednika opštine Bobana Džunića, koji je na prigodnoj svečanosti, označio početak rada pijace, pripreme za uređenje ove lokacije trajale su godinu i po dana. Toliko je bilo potrebno da se nabave sve potrebne dozvole i dobije saglasnost Republičke direkcije za imovinu Vlade Srbije kako bi otpočeli radovi. Nova pijaca ima dvanaest tezgi, a u cilju promocije ovog objekta zakupci će dva meseca, bez naknade, moći da prodaju svoje proizvode, Inače, pored „mini pijace“, uređen je i parkovni prostor sa sadržajima za decu i za starije.

Osnovni smisao postojanja pijaca je regulisanje tržišta poljoprivrednih proizvoda i sprečavanje monopola, naglasio je Džunić. Poboljšanje kvaliteta pijačnih usluga i podsticaj razvoju i unapređenju proizvodnje zdrave hrane i poljoprivrede u našoj opštini, jedan je od strateških ciljeva razvoja koji je sadržan u Akcionom programu razvoja opštine Palilula do 2016. Zato opština Palilula intezivno radi da u ovoj oblasti unapredi i sagleda postojeće stanje.

pijaca-Delijski-vis-1

Izgradnjom odgovarajućih pijaca u naseljima Gradske opštine Palilula, na osnovu usvojenih planskih dokumenata, realnih potreba građana i naših mogućnosti, značajno će se poboljšalo snabdevanje građana osnovnim životnim namirnicama i robom široke potrošnje, kaže predsednik Džunić. Na teritoriji naše opštine uspešno radi Pijaca »Palilula«, koja je rekonstruisana i opremljena novim pijačnim tezgama i Mešovita pijaca “Bubanj” kao drugi pijačni prostor. Nakon otvaranje mini pijace na Delijskom visu, uskoro će uz podršku opštine Palilula JKP «Tržnica» opremiti još jedan pijačni prostor i to u naselju «9.Maj».

Po rečima Radovana Milojevića, direktora JKP «Tržnica», građani velikih urbanih naselja, prihvataju pijace kao mesto i način snabdevanja osnovnim živornim namirnicama, delom iz potrebe, delom iz navike i uverenja da se na pijacama nude kvalitetni i uvek sveži poljoprivredni proizvodi. Brigu o pijaci, preuzeće Javno komunalno preduzeće „Tržnica“.

(D.Vidojković, EKOpolis)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *