Predsednik Gradske opštine Medijana odmah reagovao na zahtev niške humanitarke

Marina Adamović, koja godinama skuplja novac za bolesnu decu i mlade dobiće o trošku Gradske opštine Medijana „krov nad glavom“ kako bi mogla da nastavi svoj humanitarni rad. Predsednik Gradske opštine Medijana je posle njenog prijema kod premijera Srbije Aleksandra Vučića naglasio da on i njegovi saradnici nisu ni znali da se Marina obraćala ovoj opštini prošle godine i tražila manji montažni objekat kao zaštitu za svoj humanitarni rad na ulici.

Žao mi je što je tako, izvinite, izvinite i opet izvinite Marina!  Ovakvih propusta aministracije  više nikada neće biti u Gradskoj opštini Medijana! Mnogo sam ljut, jer to nije urađeno!  Ljut sam, jer mi je načelnik uprave malopre rekao da je to moglo da se uradi vrlo lako. Pa zašto nije urađeno? Da nam se Marina obratila u prethodna tri meseca da joj kako kaže sagradimo neku kućicu ili šta joj već treba, to bi bilo bez pogovora urađeno – rekao je Krstić.

Ne treba da nam dođe premijer pa da mi saznamo šta tišti naše građane ili da ja iz medija saznam o tome. Svi mi moramo biti ponosni na humanitarni rad Marine Adamović, da nam bude primer, da joj na sve načine pomognemo. To je naš posao a ne samo da govorimo „ne može“, najlakše je to reći. Na sledećoj sednici veća predložiću Marinu Adamović za najveće priznanje „Dukat Medijane“ koje dodeljujemo na našu slavu „Svetu Petku“ i mislim da će moji saradnici ovaj predlog zdušno prihvatiti – kazao je prvi čovek Gradske opštine Medijana.

Predsednik Skupštine prof. dr Žarko Ranković potencirao je potrebu menjanja radnih navika u opštinskoj administraciji.

Ovo je nedopustivo! Ovaj postupak samo govori o sporosti sistema a boli me što se to desilo u našoj opštini, Medijani, koja je poznata kao opština velikog srca. U svemu podržavam predsednika opštine, jer su nam građani na prvom mestu, a oni poput Marine nezamenljivi – rekao je dr Ranković.

Marina Adamović već godinama po kiši i suncu skuplja dobrovoljne priloge za decu i mlade iz cele Srbije kojima je on neophodan za lečenje i skupe operacije u zemlji i inostranstvu. Kaže da ne zna broj onih kojima je pomogla, ali da o tome svedoči njihova zahvalnost koja stiže preko poruka, mejlova, društvenih mreža. I neće odustati nikada. Biće najsrećnija kada za svoj humanitarni rad bude imala „krov nad glavom“ jer će onda moći više i duže da radi za druge.

„To je život“, to nije humanost – rekla je ova hrabra žena, koja je i sama u kolicima, u razgovoru sa predsednikom Gradske opštine Medijana Milanom Krstićem, predsednikom Skupštine prof. dr Žarkom Rankovićem, zamenikom predsednika Srđanom Petrovićem i članovima Veća najveće niške opštine.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266