Predstavljanje Antonićeve knjige “Moć i seksualnost: sociologija gej pokreta” u Nišu

Srpsko sociološko društvo proglasilo „Moć i seksualnost“ Slobodana Antonića za najbolju knjigu iz oblasti sociologije u 2014. godini, a predstavljanju dela, Nišlije će moći da prisustvuju 20. juna u 18 časova na Letnjoj pozornici u Nišu.

????????????????????????????????

Nagrada „Vojin Milić“, koju Srpsko sociološko društvo dodeljuje za najbolju sociološku knjigu domaćeg autora u prethodnoj godini, pripala je Slobodanu Antoniću za knjigu Moć i seksualnost: sociologija gej pokreta, a u izdanju kuće „Katena mundi“. Nagradu je, na skupštini Srpskog sociološkog društva, 25. aprila 2015, na Filozofskom fakultetu u Nišu, autoru svečano uručio predsednik SSD dr Dragan Todorović. Obrazloženje Odluke žirija SSD pročitala je prof. dr Jasmina Petrović (u žiriju su bili još i dr Miloš Nemanjić i prof. dr Radoš Radivojević).

U Odluci žirija se, između ostalog, kaže da je „Slobodan Antonić pokazao maestralnu sposobnost da sledeći sociološko antropološki pristup kao teorijski okvir analize gej literature, pokaže njene opravdane zahteve, kao i njene saznajne praznine, protivrečnosti, manipulaciju, skrivene ideološke ciljeve i agresivne metode borbe za ostvarenje svojih idejnih ciljeva“.

profesor Djokica Jovanovic
Prvi dobitnik nagrade – profesor Đokica Jovanović

Zanimljivo je reći da je prvi dobitnik nagrade „Vojin Milić“, sociolog iz Niša, profesor Đokica Jovanović koji je prestižno priznanje dobio za delo „Prilagođavanje – Srbija i moderna: Od strepnje do sumnje“. Tu knjigu je objavio Institut za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta iz Beograda i „Čigoja“ Beograd.

Gradjanin.rs, Nova srpska politička misao

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *