Predstavljen Tabla fest koji okuplja najmlađe umetnike

Tabla Fest 17 održaće se sutra, u subotu u 12 sati ispred Dečjeg centra u parku Čair, a u slučaju kiše u Dečjem obrazovno kulturnom centru. U okviru umetničkog programa publika će moći da uživa u pesmama „malih“ Nišlija, a predstaviće im se i ovogodišnja pobednica Majske pesme.

Učesnici današnje konferencije

Ovom prilikom pozivamo sve Nišlije koji su poslali svoj rad na Tabla Fest, ili učestvovali u radionici da u utorak u 18 sati dođu u Lutkarsko pozorište da besplatno pogledaju predstavu Ulica tra-la-la, rekao je Dragan Marinković iz Niškog kreativnog studija.

Festival dečjeg stvaralaštva Tabla Fest se održava već četvrtu godinu zaredom u organizaciji Niškog kreativnog studija i Internet časopisa za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla. Sam festival je podeljen u tri segmenta. Prvi, raspisivanje literarnog i likovnog konkursa i ocenjivanje pristiglih radova, zatim, revijalni deo festivala na kome se proglašavaju pobednici i, na kraju, predstavljanje pobedničkih radova široj publici u Internet časopisu za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla. Treba napomenuti i to da literarne radove ocenjuju dva žirija – stručni i dečji.

foto: Niški kreativni studio

Ovogodišnji festival će se razlikovati od prethodnih, jer smo uveli dve novine. Prva je da će se dan pre revijalnog dela u školama koje sarađuju sa Tablom, a koje su to prihvatile, održati likovne i literarne radionice. Tabla će te radove objavljivati u toku letnjeg raspusta. Druga novina je ta, da će partneri u ovom projektu Pozorište lutaka Niš, Akademija 28 – Dečja scena iz Beograda i pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja organizovati besplatne predstave za učesnike Tabla Fest 17. U Beogradu je u četvrtak, u prepunoj sali Akademije 28, izvedena predstava Čarobna bajka, u nedelju će se u Vranju izvesti predstava Gordana među Indijancima, a u utorak od 18 sati u Pozorištu lutaka će se održati predstava Ulica tra-la-la – kaže Marinković.

Turistička organizacija Niš je obezbedila 27 poklon paketa pobednicima festivala i besplatno razgledanje Ćele kule. Štamparija Pergament je besplatno odštampala diplome pobednicima festivala, a pekara Jovča će se pobrinuti za goste festivala.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *