Preko 13.000 Nišlija na udaru prinudne naplate zbog komunalnih dugova

Veće grada Niša preporučilo je danas gradskim javno-komunalnim preduzećima da prilikom pokretanja postupka izvršenja protiv gradjana koji nisu izmirili račune ne angažuju advokate, već zaposlene u sopstvenim službama.

Niška javno-komunalna preduzeća, izjavio je gradski većnik Igor Vojinović, pokrenula su prošle godine 13.300 postupaka za izvršenje protiv gradjana koji nisu platili račune za komunalne usluge.

Vojinović je kazao da su najveći broj postupaka izvršenja pokrenula preduzeća Parking servis i Direkcija za javni prevoz gradjana, Vodovod i Gradska toplana.

Nije protivzakonito da preduzeća angažuju advokate. Želimo da ujednačimo praksu jer sada neka preduzeća anažuju advokate, a neka ne“, rekao je Vojinović.

On je istakao da se dešava da za dug od 1.000 dinara, gradjani moraju da plate u postupku izvršenja 10.000 ili 15.000 dinara.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naglasio je da se angažovanjem advokata troškovi izvršenja po jednom predmetu uvećavaju za 6.000 dinara.

Samostalnim sastavljanjem predloga izvršenja, javna preduzeća preduzeća će smanjiti troškove gradjana, a uz to će optimalnije angažovati zaposlene u administraciji na poslovima koji nisu tako komplikovani“, izjavio je Bulatović.

Predstavnici grada apelovali su na Nišlije da na vreme izmiruju račune kako ne bi došli u situaciju da dugove moraju da plate u postupku izvršenja.

Agencija Beta

2 Comments

  1. Цене су непримерене буџету просечног Србина. Држава као настојник логора тражи, прети, у дело спроводи ко ће се спасити и преживати време ће показсти. Тешко нѕм је, да ће бити теже обећавају

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *