Preko 150 miliona evra za železničku obilaznicu oko Niša, rok za izvođenje radova skoro 3 godine

Infrastruktura železnice Srbije potpisala je u Beogradu ugovor vredan 153,6 miliona evra za izgradnju niške železničke obilaznice sa firmom „Extra Auto Transport“, kao vodećim članom konzorcijuma, koji čini i kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“. Rok za izvođenje radova čiji se početak očekuje početkom jula je 1.035 dana.

Generalna direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković, ističe da je planom predviđena izgradnja obilazne pruge od stanice Niš Ranžirna do stanice Sićevo, u koridoru sa auto-putem Niš – Dimitrovgrad i da će biti osposobljena za brzinu vozova do 120 kilometara na sat.

„Izgradnjom železničke obilaznice oko Niša biće rešeno pitanje niškog železničkog čvora i vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, a bezbednost saobraćaja biće podignuta na viši nivo. Obilaznica će biti duga 22 kilometara i deo je projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš – Dimitrovgrad“ – rekla je Tanasković.

Železnička obilaznica oko Niša od 22 kilometra, obuhvataće radove na severnoj obilaznici oko grada Niša, izgradnju jednokolosečne elektrificirane pruge i elektrifikaciju deonice Crveni Krst – veza sa obilaznicom.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *