Premijer Vučić i Vlada Srbije boraviće u niškoj kasarni „Knjaz Mihajlo“

Premijera Srbije, Aleksandra Vučića koji sa ministrima planira da boravi pet dana u Nišu dočekaće vojnički pasulj, po svemu sudeći u kasarni „Knjaz Mihailo“. Da je ova lokacija izabrana, prenose mediji, pokazuje i to što se ovih dana čisti i doteruje za sednice Vlade. Beogradski mediji prenose da još nije poslat zvaničan dopis, ali da u hotelima se njihov boravak neće sigurno odvijati od 10. do 11. do 16. oktobra tako da je ova najdoteranija kasarna, najpogodnija za to.

vojska-naslovna
Snimak s jedne od smotri u ovoj kasarni

Aleksandar Vučić je najavio promene u načinu funkcionisanja Vlade, a jedna od njih je boravak po nedelju dana u nekom od gradova Srbije a u Nišu bi, zbog manjih troškova, spavao u kasarni.

„Knjaz Mihailo“ se nalazi na početku niškog naselja Pantelej i ima sve uslove za nesmetano obavljanje dnevnih aktivnosti premijera. Smeštaj, kao i u ostalim vojnim objektima u Srbiji, nije kao hotelski ali u ovoj niškoj kasarni postoje takozvane prolazne sobe, namenjene upravo za noćenje gostiju.

vucic
Jedan od boravaka Vučića s pojedinim ministrima u Nišu

U restoranu se serviraju obroci na koje vojnici nemaju primedbi, a tokom sedmodnevnog boravka u Nišu Vučić će se sigurno prisetiti i svojih vojničkih dana, dok ruča u menzi. Za sastanke i prijem građana, sa kojima bi premijer razgovarao, postoji Multimedija centar.

Za vreme međunarodne vojnomedicinske vežbe „Medkjur 09“, u ovoj kasarni su boravili predstavnici Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, BiH, Hrvatske, Nemačke, Gruzije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Norveške, Ukrajine i SAD – kaže naš sagovornik iz VS. – Svi su bili zadovoljni smeštajem i ishranom. Verujemo da će tako biti i kada nam dođe premijer, dodaje on.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *