Premijerno izvođenje predstave „Duge noći i crne zastave“

Premijera predstave „Duge noći i crne zastave“ biće odigrana večeras 15. decembra, a početak je zakazan za 20 časova. Predstava je rađena po romanu niškog pisca Dejana Stojiljkovića.

premijera

„Dejan Stojiljković se u romanu „Duge noći i crne zastave“ poigrava našim odnosom prema prošlosti i meša istoriju i fantastiku tako da pravi jedan novi mit, dok predstava ide još i korak dalje“, rekao je reditelj predstave Ivan Vuković. On je istakao da je prestava koprodukcija Narodnog pozorišta u Nišu, Šabačkog pozorišta i grada Smedereva, kao i da je ta saradnja izuzetno značajna za sve glumce. „Tu postoji neki vid zdravog takmičenja“ , dodaje reditelj.

dejan-stojiljkovic
Autor romana: Dejan Stojiljković

Autor romana Dejan Stojiljković ukazao je na neke razlike između knjige i predstave. „Neke stvari jednostavno ne možete preneti na scenu, ali je zato dodato par delova koji će nadomestiti to“, rekao je Dejan.

Ovo je treće izvođenje ove predstave, igrana je u Šabcu i u Smederevu. Došao je red i na Niš. „Predstava se igra tek sada u Nišu samo zbog tehničkih problema, ali za kratko vreme smo uspeli da napravimo predstavu koju vredi pogledati“, izjavio je upravnik Nardonog pozorišta Niš, Ivan Vuković.
Cena karte je 600 dinara, a zainteresovani za ovu premijeru koji nisu još uvek kupili karte treba da požure, jer kako kažu u Narodnom pozorištu, nije ih ostalo još mnogo.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *