Preminulo dete – šesta žrtva malih boginja

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je da je u niškom Kliničkom centru preminulo dete (4) iz Vranjske Banje koje je obolelo od malih boginja. To je šesta žrtva ove zarazne bolesti u Srbiji.

Infektivna klinika

Кliničкi cеntаr Niš juče je priјаviо smrtni ishod коd dеtеtа uzrаstа čеtiri gоdinе iz Vrаnjsке Bаnjе, које niје bilо vакcinisаnо. Bоlеst је lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnа, а u кliničкоm tокu dоšlо је dо rаzvоја zаpаljеnjа plućа, saopštio je institut.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Gospodo novinari, a što ne navedoste da je to dete VEĆ IMALO ozbiljan zdravstveni problem I PRE nego što je dobilo morbile! Ono je već bolovalo od cerebralne paralize, teške psihomotorne retardacije i farmakorezistentne epilepsije! Dete je nažalost bilo veoma falično, tako da bi ga i obična prehlada najverovatnije odvela u smrt! Ali vama je najbitnije da ste naveli da „nije bilo vakcinisano“ k’o da bi ga vakcina spasila, to lažite sebe, a ne nas koji još uvek mislimo svojom glavom! SRAMOTA, novinarstvo nikada nije bilo na nižim granama! Po ovome se vidi, kome carstvu ste se priklonili!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *