Preminuo je srpski političar Zoran Krasić

Zoran Krasić, član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke preminuo je noćas oko 2,00 sata.

Zoran Krasić . foto: Medija centar Beograd

Početkom 1990. godine u Beogradu dolazi u dodir sa programom Narodne radikalne stranke u koju se ubrzo i učlanjuje. Učestvuje u pravljenju statuta stranke i izgradnji odbora Narodne radikalne stranke u Nišu sa predsednikom Mesnog odbora Vladimirom Domazetom, profesorom dr Pavlom Premovićem i advokatom Mitom Milosavljevićem. Zbog loše komunikacije cetrale stranke sa odborima u Srbiji kao i zbog lošeg izbornog rezultata 1990. bio je u grupi ljudi koji su želeli da smene predsednika Veljka Guberinu i potpredsednika Tomislava Nikolića.

U Kragujevcu 23. februara 1991. godine kao jedan od predstavnika Mesnog odbora Narodne radikalne stranke iz Niša učesvuje u stvaranju Srpske radikalne stranke.

Beskompromisni borac za srpske nacionalne interese, potpredsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Zoran Krasić, rođen je 11. marta 1956. godine, a njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za porodicu, za Srpsku radikalnu stranku i za celokupnu političku scenu u Srbiji“, navodi se u saopštenju SRS.

Imao je značajnu ulogu 1996. godine na lokalnim izborima u Srbiji kada je u Nišu svoijim pravničkim znanjem izdejstvovao prisustvo kontrolora na biralištima pošto je to tada socijalistička vlast u ovom gradu ograničavala.

Bio je ministar trgovine u Vladi Mirka Marjanovića do 1998. do 2000. Kao poslanik u Skupštinu se ponovo vraća 2003. godine umesto Vojislava Šešelja koji odlazi u Hag, i ostaje poslanik do izbora 2012. godine.

Bio je predsednik Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije od 2008. do 2012. i član Grupe prijateljstva sa Izraelom. Jedan je od potpredsednika Srpske radikalne stranke, dugogodišnji član Predsedništva kolegijuma SRS i član Centralne otadžbinske uprave.

Rođen je u Beogradu, 11. mart 1956. godine. Detinjstvo je proveo u Mladenovcu ali zbog prirode posla njegovog oca, koji je bio stražar, preselili su se u Niš gde je završio osnovnu školu i gimnaziju „Bora Stanković“. Pravni fakultet u Nišu je studirao od 1974. do 1979. godine.

Nakon odsluženja vojnog roka u Ljubljani, decembra 1981. se zapošljava kao pripravnik na godinu dana u Prokuplju, u fabrici čokolade „Inka“. Kao direktor radne zajednice radi u Poljoprivrednom kombinatu Obrež kod Varvarina radi godinu i po dana. Posle toga se vraća u Niš gde radi nekoliko meseci kao pravnik u kožno-prerađivačkom preduzeću „Đuka Dinić“. Sredinom 1984. godine se zapošljava u Fond penzijskog invalidskog osiguranja u Nišu gde obavlja posao referenta za opšte pravne poslove i narodnu odbranu. Tu je radio do 2002. godine, međutim, od februara 1993. godine mu je mirovao radni odnos zbog poslaničkog mandata.[2]

Iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i sina. On će biti sahranjen u 13,30 u subotu na groblju Orlovača u Beogradu.

gradjanin./wikipedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *