Preparcelacija u Aleksincu „otvara vrata“ novim investitorima

Opština Aleksinac završiće do kraja godine elaborat o parcelaciji zemljišta koji će doprineti starim, ali i novim investitorima veće pogodnosti da oko ovog mesta koje se nalazi na Koridoru 10 otvore svoja postrojenja i ne samo to.

Predstavnici opštine su spremni da odgovore lepezi zahteva investitoria odnosno da „raširenih ruku“ saslušaju ulagače i u okviru zakona se angažuju da se „pelcer“ proizvodnje začne ili da se postojeći proširi.

Jedan od takvih je, na primer, zahtev firme „Monicom“ za otkup i plasman voća koja je izrazila želju da otkupi zemljište koje se nalazi pored njihovih proizvodnih pogona.

Dalibor Marković, šef odseka za privredu u opštini kaže da se trenutno radi na projektu prepalcelacije. Kada taj elaborat o otudenju javnog zemljišta bude uraden, tražiće se mišljenje Vlade Srbije da bi onda moglo da se pristupi završnom procesu.

Mi smo imali, na primer, „Gramer“ koji je poceo sa jednim pogonom, a onda se proširio na dva. Sada je sličan slučaj i sa „Monicomom“. Znači sve što je u našoj mogućnosti, mi idemo u susret investitoru. Normalno, „Monicom“ koji želi da proširi na tom delu proizvodnju, zaposliće i jedan dodatni broj radnika što je veliki podstrek za sve učesnike u poslu – kaže Marković.

Investitori kao i uvek imaju svoje odredene uslove po kojima žele da posluju.

Imamo razlicite potrebe investitora. Na primer, neko hoće da uloži, ali neće bez ugovora nekadašnje SIEPE o novim radnim mestima, dok „Monicom“ nije hteo te ugovore, ali su želeli da putna infrastruktura bude regulisana. Neki nisu hteli nikakva podsticajna sredstva ni od države, ni od opštine, ali su hteli logisticku podršku od nas što se tiče dozvola i sličnih stvari. Imali smo zahteve da se pogon priključi na gas pošto je Aleksinac kompletno gasifikovan. Znači potrebe su dijametralno različite, ali mi smo spremni da udovoljimo ulagacima – kaže Čedomor Rakić, zamenik predsednika opštine Aleksinac.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *