Prevarant uzimao novac da bi “posredovao” u zapošljavanju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su juče D. R. (46) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara i krivično delo falsifikovanje isprave.

alo rs
-Sumnja se da je D. R., u periodu od 27. novembra 2014. do 24. februara 2015. godine, lažno se predstavljajući, oštećenom ponudio uslugu posredovanja u zaposlenju u jednom humanitarnom centru. Osumnjičeni se tereti da je za potrebe navodnog depozita za participaciju i stvaranja uslova za prijem u stalni radni odnos od oštećenog zahtevao i primio 1800evra i 30.000 dinara. U nameri da oštećenog održi u zabludi da će biti pozvan na razgovor, osumnjičeni mu je poslao dva telegrama sa imenima navodnih radnika tog humanitarnog centra, iako odgovorna lica ovog centra nisu bila upoznata sa aktivnostima osumnjičenog, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, postoji osnov sumnje da je D. R. studentu jednog fakulteta u Nišu, ponudio pomoć oko polaganja ispita i u idneks sam upisao ocenu o položenom ispitu, potpisavši se sa imenom predmetnog profesora.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

A.K.
Foto:alo.rs