Prijateljski meč Srbija – Turska u Nišu

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu odigraće prijateljski meč protiv Turske u Nišu, u subotu 4. novembra, na stadionu FK Mašinac. Biće to prvi duel Srbije protiv Turske i prvo okupljanje našeg nacionalnog tima u ovom gradu, saznaje „Blic“.

Srbija je proteklog vikenda, 29. novembra u Beogradu, odigrala prvu utakmicu posle jednogodišnje pauze i Evropskog prvenstva u Linjanu, pobedivši na vrlo ubedljiv način svog rivala – mešoviti tim inostranih igrača, većim delom iz SAD, okupljenih pod organizacijom „Pro Hunt”. Taj meč pokazao je da, uprkos velikoj pauzi, ne samo od poslednjeg okupljanja već i od kraja seniorskih liga, Srbija ima „zlatnu zbirku” vrhunskih igrača, spremnih da u svakom trenutku odgovore velikim izazovima, čak i kad su oni za njih potpuna nepoznanica. S tim je saglasan i šef stručnog štaba Vladislav Petković koji je izrazio zadovoljstvo, najpre disciplinom u igri, a onda krajnjim ishodom.

Zbog vremenskih uslova ni naš ni njihov napad nije mogao da se pokaže u pravom svetlu, ali su zato odbrane bile na nivou, posebno naša odbrana koja je dominirala – ocenio je Petković.

O predstojećem protivniku glavni trener misli da nije nimalo naivan tim.

Turci se za ovaj meč spremaju duže nego mi i vrlo ozbiljno shvataju ovaj susret. Većinu reprezentacije čine igrači kluba „Koč rems” s kojima su pojedini naši klubovi igrali u evropskim takmičenjima, a neki igrači iz naše reprezentacije su tamo i igrali – izjavio je strateg naših „oklopnika“.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *