Prijem za glumca Desimira Stanojevića i ekipu filma „Život je mjuzikl“

Gradska opština Medijana podržaće snimanje dokumentarnog filma o poznatom niškom glumcu i reditelju Desimiru Stanojeviću Desku, jer prati život rođenog Nišlije i snima se i na lokacijama koje su na području najveće niške opštine, rekao je između ostalog predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na prijemu upriličenom za poznatog glumca i ekipu filma koji govori o njemu.

Zadovoljstvo je moje da upoznam našeg Deska, jer smo odrastali uz serije i pozorišne predstave u kojima je briljirao – naglasio je Kocić uz napomenu da je to način da se izrazi zahvalnost Nišlijama koji su svojevrsni ambasadori svog grada.

Film pod nazivom „Život je mjuzikl-Desimir Stanojević Desko“, kroz formu dokumentarca pratiće život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas.

Odrastao sam na Paliluli, a poslednja adresa mi je bila na Bulevaru Nemanjića, tada je to bio Bulevar Lenjina, i žao mi je što je promenio ime. Kada sam čuo da bi moji prijatelji snimali film o meni, bio sam oduševljen, jer se filmovi snimaju uglavnom za ljude koji nisu više među živima. Izrazio sam želju da pomognem koliko mogu, rekao je Desimir Stanojević.

Reditelj Vladimir Ristić kaže da se radi o čoveku koji ima bogatu biografiju, sa mnogo materijala do sada nepoznatog javnosti pa će novo filmsko ostavrenje biti prilika za pravo predstavljanje Desimira Stanojevića, između ostalog kao padobranca, kinološkog sudiju.

Po rečima producenta Olivera Paunovića, novi film neće biti lokalnog tipa, već će imati širu dimenziju, a koja će prikazati žviot glumca na relaciji Niš-Beograd. Plan je da se emituje na festivalima dokumentarnog filma i van granica Srbije.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *