Privatizacija NTV da bude transparentna i uz socijalni program

Nova stranka nije protiv privatizacije Niške televizije, ali je za to da se ona sprovodi transparentno i uz poštovanje zakona koji tu materiju regulišu. Dakle neophodno je da se jasno definiše socijalni program za zaposlene, koji bi obuhvatio sva prava zaposlenih, dobijanje otpremnine uz pomoć kojih bi zaposleni koji ostanu bez posla mogli kratkoročno da se snađu i prežive.

nova-stranka-ntv

Grad je obećao da će pomoći oko otpremnina, i zaposleni na NTV bi trebalo da ih drže za reč. U protivnom, to bi bilo kršenje prava zaposlenih i njihovo stavljanje u neravnopravni položaj u odnosu na kolege u Beogradu i Kragujevcu, čije su lokalne samouprave napravile socijalne programe za zapolene u Studiju B, odnosno Radio televiziji Kragujevac.

Smatramo da bi i zaposleni u NTV mogli da se prijave na konkurs za kupovinu medijske kuće u kojoj rade, organizovani u konzorcijum, sa svojim prijateljima, poznanicima i komšijama, i na taj način preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke. Niška televizija zaslužuje da opstane zbog kavlitetnog programa, ali i zbog zaposlenih u njoj.

Kašnjenje objavljivanja uslova za privatizaciju medija, bojimo se,stvara uslove za favorizovanje pojedinih potencijalnih učesnika na ovom konkursu. Konkurs je trebalo da bude objavljen pre četiri dana, ali ga još uvek nema. Pozivamo nadležne da uslove za učešće na konkursu za privatizaciju medija objave što pre, kako bi se ove sumnje otklonile. Nova stranka će sa pažnjom pratiti čitav proces privatizacije medija. Pozivamo strukovna udruženja i sindikate da prate ovaj proces, a u cilju njegovog zakonitog sprovođenja.

Nova stranka izražava čuđenje zbog nedostatka solidarnosti zaposlenih u drugim loklanim medijima i izostajanja makar verbalne podrške kolegama iz NTV. Podsećamo da bi i oni mogli da se nađu u sličnoj situaciji i da bi im svaka podrška dobrodošla.

 
Ivan Jovanović
Nova stranka, Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *