Priveden Predrag Blagojević – drugi put za nedelju dana se novinari sa radnog zadatka vode u policiju

Predraga Blagojevića, urednika Internet portala “Južne vesti” noćas oko dva sata posle ponoći dva puta je policajac udario u glavu, a onda je priveden u stanicu policije Crveni krst radi utvrđivanja identiteta jer je pokazao novinarsku legitimaciju, a ne ličnu kartu. Blagojević je službeno pratio Jazz festival Nišville.

Pedja-blagojević
Predrag Blagojević

-Nije tačno da sam se bunio, reč nisam rekao. Kada mi je policajac potražio ličnu kartu, dao sam mu novinarsku legitimaciju i rekao da je isto validna kao i lična karta što i zakon navodi. Onda me udario dva puta u glavu. Odvezli su me u stanicu policije Crveni krst, držali 10 minuta i pustili. Otišao sam u hitnu pomoć gde su mi službeno dati nalazi o povredama-priča Blagojević za “Građanin”. Blagojević je već jednom privođen.

izvestaj-hitna-pomoc
Izveštaj Hitne pomoći o Blagojevićevim povredama

Ovo je drugi put u nedelju dana da se privode novinari na radnom zadatku jer su pre šest dana ispitivani u SUP-u novinar “Građanina” i agencije “Sinopsis” o karavanu Meraklija, navijača “Radničkog” koji su pozivali Nišlije na fudbalsku utakmicu sa Voždovcem.

Gradjanin.rs

 

17 Comments

 1. Podrska Blagojevicu da istera do kraja. Ovo je bitka koju ne sme samo on da vodi vec i svi gradjani, ovo je udar na nezavisno novinarstvo i na gradjane koji znaju svoja prava. Danas on,sutra ja, a ostali kad dodju na red.

 2. Nikada necu razumeti ljude zasto ne pokazu licnu kartu kada im policija to trazi. Tim pre ako nista lose ne rade, pogledace i to je to. Svako ko dobije po usima prvi se nesto … umisljao, da ne kazem drugu rec za „busao“.

  1. Zasto da maltretiramo policajce da nam citaju u licne karte, bolje da nam istetoviraju licne podatke na celo ili na uvetu, kao kravama…

  2. – „Zakon o policiji“ vrlo jasno predviđa da policajac MORA da kaže zbog čega traži da vidi nečiju ličnu kartu (zakon predviđa i razloge), što sam i ja tražio.
   Takođe, Zakonom je jasno definisana i obaveza policajca da „čuva dostojanstvo“ svih građana, što znači da NE SME da udara (ako ne postoja jasna potreba), da mora da persira…

  1. Tako je junacino. Evo kladim se da ti UVEK nosis licnu kartu/ (?!) Usuprotnom, trebalo bi da dobijes batine i ti da bi pravda koju zagovaras bila zadovoljena.

  2. Niko ne spori obavezu da nosi ličnu kartu, niti mislim da sam „poseban“ zbog posla kojim se bavim ili bilo čega drugog.
   Samo sam, možda preterano, očekivao da policajac poštuje Zakon o policiji.

 3. Tako prodju oni koji se bahate prema policiji. Providna je ova prica kako je bez razloga Blagojevic dobio batine, zna on da bude veoma bezobrazan i bahat u svom ponasanju.

  1. To je Vaše mišljenje i ja na to ne mogu i ne želim da utičem. Problem je samo što zakon nigde ne definiše pravo policajca da udari nekog ko je „bezobrazan“.

 4. Ово ме подсећа на Милошевићеву полицију. У ствари, ово је горе него деведесетих јер смо сада „на страни“ Запада…

 5. Perišiću, „gradonačelniče“, „junačino“ od 100 kila (kako sam za sebe kažeš glede sudske farse sa Ćirom Magičnim) što sad ćutiš? Daješ nagrade na Nišville-u (ozbiljna zamerka moralne i estetske prirode Blagojeviću), a onda ne braniš miroljubivi karakter džez-festivala. E, moj provincijski folirantu i licemeru.

  1. Ako i svoju decu učim da znaju svoja prava i da se bore za njih, besmisleno bi bilo da onda ja to ne radim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *