Published On: nedelja, 16. avgusta 2015.

Priveden Predrag Blagojević – drugi put za nedelju dana se novinari sa radnog zadatka vode u policiju

Predraga Blagojevića, urednika Internet portala “Južne vesti” noćas oko dva sata posle ponoći dva puta je policajac udario u glavu, a onda je priveden u stanicu policije Crveni krst radi utvrđivanja identiteta jer je pokazao novinarsku legitimaciju, a ne ličnu kartu. Blagojević je službeno pratio Jazz festival Nišville.

Pedja-blagojević

Predrag Blagojević

-Nije tačno da sam se bunio, reč nisam rekao. Kada mi je policajac potražio ličnu kartu, dao sam mu novinarsku legitimaciju i rekao da je isto validna kao i lična karta što i zakon navodi. Onda me udario dva puta u glavu. Odvezli su me u stanicu policije Crveni krst, držali 10 minuta i pustili. Otišao sam u hitnu pomoć gde su mi službeno dati nalazi o povredama-priča Blagojević za “Građanin”. Blagojević je već jednom privođen.

izvestaj-hitna-pomoc

Izveštaj Hitne pomoći o Blagojevićevim povredama

Ovo je drugi put u nedelju dana da se privode novinari na radnom zadatku jer su pre šest dana ispitivani u SUP-u novinar “Građanina” i agencije “Sinopsis” o karavanu Meraklija, navijača “Radničkog” koji su pozivali Nišlije na fudbalsku utakmicu sa Voždovcem.

Gradjanin.rs

 

Displaying 17 Comments
Have Your Say
 1. Mare kaže:

  Podrska Blagojevicu da istera do kraja. Ovo je bitka koju ne sme samo on da vodi vec i svi gradjani, ovo je udar na nezavisno novinarstvo i na gradjane koji znaju svoja prava. Danas on,sutra ja, a ostali kad dodju na red.

 2. Maja kaže:

  Pedja, puna podrska za tebe. Malo je takvih ljudi danas koji se bore za pravdu. Zelim ti puno uspeha u daljem radu.

 3. Ivan Milovanovic kaže:

  Nikada necu razumeti ljude zasto ne pokazu licnu kartu kada im policija to trazi. Tim pre ako nista lose ne rade, pogledace i to je to. Svako ko dobije po usima prvi se nesto … umisljao, da ne kazem drugu rec za „busao“.

  • Dragan Đorđević kaže:

   Policija ne sme da bije ljude bez povoda, čak i ako nemaju dokumentaciju. TAČKA!

  • Milan kaže:

   Zasto da maltretiramo policajce da nam citaju u licne karte, bolje da nam istetoviraju licne podatke na celo ili na uvetu, kao kravama…

  • Predrag Blagojević kaže:

   – „Zakon o policiji“ vrlo jasno predviđa da policajac MORA da kaže zbog čega traži da vidi nečiju ličnu kartu (zakon predviđa i razloge), što sam i ja tražio.
   Takođe, Zakonom je jasno definisana i obaveza policajca da „čuva dostojanstvo“ svih građana, što znači da NE SME da udara (ako ne postoja jasna potreba), da mora da persira…

 4. Tako je to kaže:

  Koliko ja znam licna karta mora da se nosi…ali eto neko misli da je mnogo bitan, zao mi je sto samo on to misli….

  • Milan kaže:

   Tako je junacino. Evo kladim se da ti UVEK nosis licnu kartu/ (?!) Usuprotnom, trebalo bi da dobijes batine i ti da bi pravda koju zagovaras bila zadovoljena.

  • Predrag Blagojević kaže:

   Niko ne spori obavezu da nosi ličnu kartu, niti mislim da sam „poseban“ zbog posla kojim se bavim ili bilo čega drugog.
   Samo sam, možda preterano, očekivao da policajac poštuje Zakon o policiji.

 5. Nislija kaže:

  Tako prodju oni koji se bahate prema policiji. Providna je ova prica kako je bez razloga Blagojevic dobio batine, zna on da bude veoma bezobrazan i bahat u svom ponasanju.

  • Predrag Blagojević kaže:

   To je Vaše mišljenje i ja na to ne mogu i ne želim da utičem. Problem je samo što zakon nigde ne definiše pravo policajca da udari nekog ko je „bezobrazan“.

  • CVETKO prvi kaže:

   Nišlijaooo , mnogo „čitaš“ Alkibijada Nušu tj. „Sumnjivo lice“ !!!!!!!

 6. Љуба kaže:

  Ово ме подсећа на Милошевићеву полицију. У ствари, ово је горе него деведесетих јер смо сада „на страни“ Запада…

 7. Fantom Slobode kaže:

  Sloboda je žena. Moraċemo ponovo da je osvojimo.
  Stanje je napreDNO nepodnošljivo!

 8. Kalča kaže:

  Perišiću, „gradonačelniče“, „junačino“ od 100 kila (kako sam za sebe kažeš glede sudske farse sa Ćirom Magičnim) što sad ćutiš? Daješ nagrade na Nišville-u (ozbiljna zamerka moralne i estetske prirode Blagojeviću), a onda ne braniš miroljubivi karakter džez-festivala. E, moj provincijski folirantu i licemeru.

 9. z.c. kaže:

  I sta sada Pedja?Hoces da ih tuzis ili da cutis kao vecina gradjana ovog grada?

  • Predrag Blagojević kaže:

   Ako i svoju decu učim da znaju svoja prava i da se bore za njih, besmisleno bi bilo da onda ja to ne radim.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>